Termoenergetica este noul operator de termie din Capitala. Firea a semnat contractul

Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 14:01
1015 citiri
Termoenergetica este noul operator de termie din Capitala. Firea a semnat contractul
Foto: Arhiva Ziare.com/Alexandru Nistor

Primarul general Gabriela Firea a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare, ce intra in vigoare de la 1 decembrie, se arata intr-un comunicat al PMB.

Documentul a fost incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti - prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Termoenergetica Bucuresti-Ilfov - si Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti SA, condusa de Alexandru Burghiu.

"Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti este, de la 1 decembrie, noul operator de termie al Capitalei. Compania a preluat, in integralitate, activitatea RADET si angajatii fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizarii agentului termic in Bucuresti", a declarat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, compania va continua si va dezvolta investitiile incepute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor in retea.

"Am inceput un amplu proces de modernizare si inlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate inca de acum 20-30 de ani. In acest an au fost contractate lucrari de interventie in prima urgenta la retea pentru 52 de santiere in Capitala si au fost finalizate primele lucrari. O parte dintre interventii continua si pe timp de iarna, altele fiind programate pentru primavara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decat pe timp de avarie.

Am incredere in profesionalismul, dedicarea tuturor angajatilor companiei, impreuna am conceput planul pe baza caruia am reusit restartarea investitiilor si reducerea cu 81% a pierderilor financiare ale RADET, in ultimii trei ani. Fiind vorba despre un sistem de asemenea amploare, lucrarile nu se pot realiza decat etapizat, pe parcursul mai multor ani in care constanta si consistenta investitiilor sunt cuvintele cheie", arata primarul general.

Contractul a fost aprobat, alaturi de documentatia aferenta, la propunerea primarului general, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 14 noiembrie.

La aceeasi data, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Termoenergetica Bucuresti-Ilfov a primit mandat special, in numele si pe seama Consiliului General al Municipiului Bucuresti, sa delege gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termica in arealul deservit de Asociatie si sa atribuie direct contractul de delegare catre operatorul regional Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti SA, precizeaza PMB.

Documentatia anexa a contractulu ...citeste mai departe despre "Termoenergetica este noul operator de termie din Capitala. Firea a semnat contractul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Termoenergetica noul operator termie Bucuresti, #Termoenergetica preluare activitate RADET , #Stiri Administratie