The Guardian: O ursoaica a izolat castelul lui Dracula

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 21:51
1275 citiri
The Guardian: O ursoaica a izolat castelul lui Dracula
Foto: Arhiva Ziare.com

Cetatea Poenari din judetul Arges, care este cunoscuta drept cetatea lui Vlad Tepes, a fost inchisa turistilor dupa ce, in zona, pe traseu, a fost vazuta o ursoaica si puii sai.

"Dinte si gheara: ursoaica protectoare izoleaza castelul lui Dracula", titreaza The Guardian, care aloca un amplu articol evenimentului de luna trecuta.

Sursa citata noteaza ca ursoaica bruna care isi protejeaza puii a dus la inchiderea Cetatii Poenari, folosita de Vlad Tepes in secolul XV.

"In timp ce legenda lui Dracula nu ii sperie de obicei pe turisti si nu ii tine departe de castelul din secolul 15 al vampirului, o mare si pufoasa ursoaica a avut mai mult succes", noteaza sursa citata.

Autoritatile locale au decis sa interzica accesul vizitatorilor la ruinele cetatii spre care se urca 1.480 de trepte, dupa ce mai multi turisti au observat animalele pe traseu.

"Ministerul Mediului ne-a dat unda verde pentru ca cei patru ursi sa fie capturati si mutati in alta parte. Insa inca trebuie sa decidem unde sa-i relocam", a transmis prefectul de Arges, Emilian Dragnea.

Fortele de ordine sustin ca de vina sunt turistii care lasa alimente in zona, ceea ce atrage animalele.

"S-a ajuns la aceasta situatie din cauza faptului ca turistii le dau de mancare animalelor, iar pe aceasta cale as dori sa fac un apel catre ei sa nu mai procedeze asa. Sa constientizeze faptul ca ursii reprezinta un pericol", a spus Catalina Turcea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arges.

Luna trecuta, drumul spre cetatate a fost inchis.

Se pare ca doua grupuri de copii au observat ursii, iar insotitorii au anuntat la numarul unic de urgenta 112. Pentru coborarea copiilor au intervenit jandarmi montani de la Arefu, relateaza si Ziarul Argesul.

Cetatea Poenari l-a inspirat pe Bram Stoker sa scrie romanul "Dracula".

In Romania se afla circa 6.000 de ursi, de la 1.000 cati se inregistrau in urma cu 50 de ani. Numarul reprezinta 60 la stua din totalul populatiei europene.

Avem un orfelinat de ursi unic in Europa, pe care riscam sa-l pierdem - Poti ajuta si tu! InterviuMinisterul Mediului, criticat dur: Da unda verde pentru uciderea a sute de ursi, lupi si pisici salbaticeCum ajung ursii si lupii in bataia pustii: E mai ieftin sa-i omori decat sa-i salveziBBC, despre transhumanta si ciobanii din Transilvania: "Politicienii sunt ca ursii!"Urs ucis in Sibiu dupa ce s-a plimbat doua ore prin oras: Au ratat tranchilizantul, asa ca l-au impuscat ...citeste mai departe despre "The Guardian: O ursoaica a izolat castelul lui Dracula" pe Ziare.com

#The Guardian ursoaica Poenari, #ursi cetate Poenari, #ursi inchis cetate Poenari , #Stiri Administratie