The Washington Post: De ce a trebuit ca Romania sa condamne Holocaustul de doua ori

Luni, 27 Iulie 2015, ora 17:19
1268 citiri
The Washington Post: De ce a trebuit ca Romania sa condamne Holocaustul de doua ori
Foto: Ziare.com

Romania a condamnat de doua ori Holocaustul. Mai intai in 2002 si inca o data saptamana trecuta, cand presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice negarea Holocaustului.

De ce a fost nevoie ca Romania sa condamne de doua ori tragedia? Raspunsul, scrie intr-un comentariu The Washington Post, este ca dubla negare demonstreaza dificultatile care se afla in spatele implementarii acestor legi.

O lectie induiosatoare despre iertare, de la o romanca supravietuitoare a Holocaustului

In 2002, Guvernul Romaniei a dat Ordonanta de urgenta 31/2002, potrivit careia negarea in public a Holocaustului se poate pedepsi cu inchisoare de pana la sase ani. Ordonanta a fost creata, in parte, drept reactie la miscarea de reabilitare a generalului Ion Antonescu, dictator pro-fascist care a supravegheat uciderea a aproximativ 280.000 de evrei si 11.000 de rromi.

In pofida rolului jucat de Antonescu in Holocaust, pana la inceputul anilor 2000 in Romania se denumisera strazi cu ...citeste mai departe despre "The Washington Post: De ce a trebuit ca Romania sa condamne Holocaustul de doua ori" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis lege Holocaust, #Romania negare Holocaust , #Stiri Administratie