Ce ascunde Tudorel Toader? Raportul prin care o desfiinteaza pe Kovesi nu a fost publicat nici acum. Sefa DNA ar trebui demisa doar dupa vorbele sale?

Joi, 22 Februarie 2018, ora 22:16
1314 citiri
Ce ascunde Tudorel Toader? Raportul prin care o desfiinteaza pe Kovesi nu a fost publicat nici acum. Sefa DNA ar trebui demisa doar dupa vorbele sale?
Foto: Facebook / Tudorel Toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a promis ca va publica pe site-ul ministerului raportul sau de 36 de pagini privind activitatea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in urma caruia a si cerut revocarea acesteia de la sefia institutiei.

Toader a prezentat "pe diagonala" acest raport, joi seara, de la ora 18:00, in ceea ce el a numit "o prezentare a raportului, nu o conferinta de presa", care a durat mai bine de o ora, timp in care a refuzat sa raspunda la majoritatea intrebarilor jurnalistilor si a citit un rezumat de pe niste foi, nu inainte de a-i ruga pe reporteri sa se retraga si sa nu i le filmeze.

Ca o concluzie a raportului in 20 de puncte, in care Kovesi este desfiintata practic la fiecare pas, Tudorel Toader a cerut la finalul interventiei sale revocarea procurorului-sef al DNA.

"Raportul este cuprinzator, are 36 de pagini in sinteza. Il prezint in diagonala, in sinteza, dupa care cand terminam intalnirea il postam pe Internet la Ministerul Justitiei", a declarat Toader, la inceputul declaratiei sale de presa.

Ministrul nu i-a lasat pe jurnalisti sa se apropie prea mult si i-a rugat sa nu-i filmeze foile cu rezumatul raportului. "Daca nu mergeti dincolo de linia aceea, eu plec", a spuns Toader.

"Raportul retine comportamentul discretionar al procurorului sef al DNA. Raportul il prezint in diagonala, il pun pe site si vedeti amanuntele. Veti vedea citind raportul", a insistat Tudorel Toader.

Cu toate acestea, site-ul ministerului nu a putut fi accesat inca din timpul conferintei de la ora 18:00 si nu si-a revenit nici in momentul de fata, asa ca toata lumea asteapta in continuare sa vada raportul complet.

Mai mult, acesta nu a fost postat nici macar pe pagina de Facebook a ministerului, ca o eventuala solutie de avarie, in situatia in care site-ul www.just.ro ar fi cedat din cauza suprasolicitarii.

Si trimiterea unui comunicat de presa ar fi reprezentat o varianta buna, uzuala, insa Ministerul Justitiei nu a trimis pana la aceasta ora nicio informare.

Nu in ultimul rand, ministerul nu a raspuns nici solicitarilor redactiei Ziare.com de a pune la dispozitia publicului acest document pe care Tudorel Toader si-a bazat intreaga pledoarie pentru revocarea sefei DNA.

Toader a cerut revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi (Video)

...citeste mai departe despre "Ce ascunde Tudorel Toader? Raportul prin care o desfiinteaza pe Kovesi nu a fost publicat nici acum. Sefa DNA ar trebui demisa doar dupa vorbele sale?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raport Toader Kovesi, #raport revocare DNA , #Stiri Administratie