Tortionarul Alexandru Visinescu, condamnat la 20 de ani de inchisoare

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 13:08
1553 citiri
Tortionarul Alexandru Visinescu, condamnat la 20 de ani de inchisoare
Foto: Captura Youtube/TVR

Tortionarul Alexandru Visinescu a fost condamnat, vineri, la 20 de ani de inchisoare, potrivit unei decizii a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Hotararea in cazul tortionarului acuzat de crime impotriva umanitatii nu este, insa, definitiva. Totusi, Visinescu este primul tortionar al regimului comunist judecat si condamnat, chiar si in prima instanta.

De asemenea, magistratii au stabilit ca, in urmatorii cinci ani dupa executarea pedepsei, sa ii fie interzise toate drepturile tortionarului, care a condus Penitenciarul Ramnicu Sarat din anul 1956 pana in 1963.

O alta decizie luata de instanta a fost degradarea militara a lui Alexandru Visinescu, care in prezent este locotenent in rezerva. In plus, el va trebui sa plateasca despagubiri in valoare de 300.000 de euro familiilor victimelor.

Urmasiii victimelor simt ca li se face dreptate

Fiica unuia dintre prizonierii care au murit din cauza torturii din inchisoare condusa de Visinescu, Anca Cernea, aflata la ...citeste mai departe despre "Tortionarul Alexandru Visinescu, condamnat la 20 de ani de inchisoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alexandru Visinescu inchisoare, #Alexandru Visinescu condamnat , #Stiri Administratie