Toti dezinfectantii din spitale vor fi testati - ce alte masuri mai ia ministerul dupa scandalul Hexi Pharma

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 15:47
2878 citiri
Toti dezinfectantii din spitale vor fi testati - ce alte masuri mai ia ministerul dupa scandalul Hexi Pharma
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, ca toti dezinfectantii din spitale vor fi testati, aceasta fiind doar una dintre masurile stricte de autorizare si verificare a produselor biocide adoptate joi.

Astfel, toate produsele biocide din categoriile "TP1 si TP2 care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene", potrivit unui comunicat al ministerului.

In document se precizeaza ca producatorii si distribuitorii au la dispozitie 120 de zile pentru indeplinirea acestei cerinte.

Ministerul a adaugat ca vor fi facute teste pentru fiecare actiune declarata a fiecarui produs.

"Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, trei actiuni diferite (bactericid, sporicid si virulicid), atunci producatorul/distribuitorul trebuie sa prezinte trei buletine de analiza a eficacitatii, unul pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide", a ...citeste mai departe despre "Toti dezinfectantii din spitale vor fi testati - ce alte masuri mai ia ministerul dupa scandalul Hexi Pharma" pe Ziare.com

#dezinfectanti spitale testati, #teste dezinfectanti spitale, #reguli dezinfectanti spitale , #Stiri Administratie