Traficul de pe Valea Prahovei, supravegheat in premiera cu drone. Politia ar vrea sa folosesca imaginile ca probe

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 20:20
940 citiri
Traficul de pe Valea Prahovei, supravegheat in premiera cu drone. Politia ar vrea sa folosesca imaginile ca probe
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii rutieri vor supraveghea traficul din zona Valea Prahovei cu ajutorul a trei drone, in cadrul unui experiment care a inceput de vineri.

Dronele, care apartin Institutului National de Cercetari Aerospatiale, vor asista 1.400 de politisti rutieri, avand rolul de a depista blocajele, asa cum se intampla deja in mai multe tari europene, relateaza Digi 24.

De asemenea, abaterile de la Codul Rutier vor fi inregistrate de cele 335 de radare care vor functiona permanent zilele acestea.

In functie de rezultatele experimentului, Politia anunta ca ar putea cere modificarea legislatiei pentru ca abaterile sa poata fi sanctionate pe baza imaginilor.

Acest lucru ar putea fi insa imposibil daca vor intra in vigoare modificarile pe care PSD si ALDE vor sa le aduca Codurilor Penale.

Procurorii avertizeaza: Criminalii, violatorii, pedofilii si traficantii de droguri pot scapa dupa modificarile Codurilor PenaleModificarile la Codurile Penale, pe intelesul tuturor. Ce efecte vor avea asupra cetatenilor (Infografic)

Peste 8.000 de politisti si 650 de echipaje de politie rutiera, majoritatea dotate cu aparate radar, vor actiona, in medie, pe perioada sarbatorilor, mai arata sursa citata. ...citeste mai departe despre "Traficul de pe Valea Prahovei, supravegheat in premiera cu drone. Politia ar vrea sa folosesca imaginile ca probe" pe Ziare.com

#trafic Valea Prahovei drone, #Politia Rutiera drone , #Stiri Administratie