Traficul feroviar pe podul Calafat-Vidin va incepe la sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 15:27
2144 citiri
Traficul feroviar pe podul Calafat-Vidin va incepe la sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie

Trenurile de pasageri si de marfa vor incepe sa traverseze Dunarea pe podul dintre Vidin si Calafat in februarie sau martie, a anuntat Kristian Krastev, directorul executiv al companiei bulgare de transport feroviar BDZ Holding, detinuta de stat.

Al doilea pod peste Dunare dintre Bulgaria si Romania face parte din coridorul IV de transport Pan-European.

Valoarea acestui proect se ridica la 282 de milioane de euro, din care 106 milioane de euro provin din fondurile europene. Proiectul a debutat la sfarsitul anilor '90 insa a lucrarile au fost oprite de mai multe ori.

Traficul feroviar va depasi 8.000 de garnituri pana in 2030

In primul an de functionare a noului pod dintre Romania si Bulgaria la intreaga sa capacitate, autoritatile se asteapta ca acesta sa fie traversat de peste 415.000 de autovehicule, dintre care 186.000 de automobile, 20.000 de autobuze si 209.000 de camioane, precum si de 4.745 de trenuri, dintre care 703 de pasageri si 4.015 de trenuri de marfa.

Traficul feroviar este asteptat sa atinga 8.504 garnituri pana in 2030.

Investitia in noul pod care face legatura dintre Romania si Bulgaria va fi amortizata, conform autoritatilor bulgare, in 12-15 ani.

Taxa pentru traversarea acestui pod este similara cu cea de la Ruse, fiind cuprinsa intre sase euro si 37 de euro, in functie de tipul vehicolului.

Acest pod are o lungime de 1,8 kilometri, iar traficul rutier se desfasoara pe patru benzi, in timp ce traficul feroviar pe o singura linie. Pe langa acestea, mai sunt incluse o pista pentru bicilete si un trotuar pentru pietoni.

Legatura feroviara si rutiera dintre Bulgaria si Romania a fost asigurata pana la inaugurarea noului pod Calafat-Vidin de cel de la Giurgiu, care a fost dat in functiune in 1954.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pod feroviar, #Romania Bulgaria pod , #Stiri Administratie