"Traim intr-o tara comunista. E timpul sa nu mai mintim" Cine si cand va fi sanctionat daca refuza preventia

Marti, 09 Februarie 2016, ora 07:05
1053 citiri
"Traim intr-o tara comunista. E timpul sa nu mai mintim" Cine si cand va fi sanctionat daca refuza preventia
Foto: Facebook/ Horia Cristian

Scopul Agentiei Nationale de Preventie in Sanatate nu va fi sa faca analize, ci descoperirea de boli cronice in stadii incipiente. Nimeni nu are o bagheta magica, lucrurile nu se pot intampla peste noapte. Nu putem face preventie pe toate domeniile deodata, afirma deputatul liberal Horia Cristian, unul dintre initiatorii controversatului proiect.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Horia Cristian, medic de profesie, a explicat ca in Romania nu se face preventie, desi statul ar fi obligat legal sa o faca, pentru ca nu exista o comanda unica, o persoana care sa raspunda politic cu capul pentru un plan de preventie.

"Noi cheltuim 250 de euro/locuitor, iar Germania 3.300. Traim intr-o tara comunista, in care contribuie milioane de oameni cu 5,5% din venituri si vrem sa avem sanatate ca in Germania unde contribuie toti cu 15% din venituri".

"Statul trebuie sa faca programe de preventie, sa le faca publicitate, sa dea bonsuri si peste 5-10 ani, cand va hotari Guvernul, prin... citeste mai departe despre ""Traim intr-o tara comunista. E timpul sa nu mai mintim" Cine si cand va fi sanctionat daca refuza preventia Interviu " pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lege preventie obligatorie, #Horia Cristian preventie sanatate , #Stiri Administratie