Taximetristii protesteaza miercuri in Bucuresti. Firea ii cere lui Dancila sa faca ceva ca sa nu se blocheze orasul

Marti, 12 Februarie 2019, ora 16:48
872 citiri
Taximetristii protesteaza miercuri in Bucuresti. Firea ii cere lui Dancila sa faca ceva ca sa nu se blocheze orasul
Foto: Arhiva Facebook/COTAR

Primarul Gabriela Firea solicita Guvernului sa continue dialogul cu transportatorii, pentru evitarea blocarii traficului in Bucuresti, in conditiile in care in aceasta luna sunt programate mai multe mitinguri ale acestora care risca sa paralizeze Capitala. Primul are loc chiar miercuri, in fata Guvernului.

"Confederatia Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a solicitat Primariei Capitalei aprobarea desfasurarii unui miting de protest in Piata Victoriei, in zilele de 13, 14, 27 si 28 februarie, in intervalul 9:00 - 15:00", precizeaza PMB intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Transportatorii acuza Guvernul ca refuza sa actualizeze legea taximetriei, in sensul eliminarii concurentei neloiale practicate de platformele de tip Uber.

"La solicitarea expresa a reprezentantilor Primariei Capitalei, organizatorii protestului au fost de acord sa limiteze durata acestuia la cateva ore in data de 13 februarie si sa renunte la cel din data de 14 februarie, solicitat initial, dar au precizat ca, daca revendicarile lor nu vor fi solutionate in urma actiunii de maine, la sfarsitul lunii vor reveni cu autovehiculele din dotare pentru a continua protestul", adauga comunicatul PMB.

"Solicit Guvernului Romaniei, personal dnei prim-ministru Viorica Dancila, gasirea unei cai rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a preintampina astfel de actiuni de protest care vor paraliza traficul in toata zona centrala a Bucurestiului.

Este dreptul oricui sa protesteze atata vreme cat nu incalca legea, acesta este si motivul pentru care Primaria Capitalei a autorizat mitingul, dar nu este drept ca bucurestenii sa fie victime colaterale in aceasta disputa, mai ales ca problema nu este una locala, ci generala la nivelul intregii tari", a declarat Gabriela Firea, citata in comunicat.

Protest la adresa Uber, Taxify, Bla Bla Car si Clever Go

Transportatorii au anuntat ca vor fi in fata Guvernului intre orele 09:00-15:00, cu 2.000 de masini. Ei contesta lipsa de reactie a autoritatilor fata de cerintele transportatorilor autorizati care isi desfasoara activitatea legal, a anuntat, marti, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Proteste similare vor fi organizate si in alte orase din tara, unde aceste actiuni au fost autorizate.

"Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania reia protestele de strada, impotriva lipsei de reactie a Guvernului fata de cerintele transportatorilor autorizati c ...citeste mai departe despre "Taximetristii protesteaza miercuri in Bucuresti. Firea ii cere lui Dancila sa faca ceva ca sa nu se blocheze orasul" pe Ziare.com

#miting transportatori Bucuresti Firea Dancila , #Stiri Administratie