Transportatorii anunta proteste in ianuarie: Sectorul de transport rutier a fost pus pe butuci. Tarifele vor exploda

Sambata, 29 Decembrie 2018, ora 12:46
1247 citiri
Transportatorii anunta proteste in ianuarie: Sectorul de transport rutier a fost pus pe butuci. Tarifele vor exploda
Foto: Facebook/Fort-Romania

Ministerul Transporturilor a pus pe butuci intreg sectorul de transport rutier, in mandatul de aproape un an al lui Lucian Sova, astfel ca transportatorii rutieri autohtoni se pregatesc de ample proteste in tara si in Europa, a anuntat, sambata, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT).

"Activitatile Ministrului Sova in domeniul transporturilor rutiere de marfuri si de pasageri, dublate de incompetenta in ceea ce priveste infrastructura rutiera au dus in deriva unul din cele mai importante sectoare economice, cu un aport in PIB de aproximativ 7%.

Consiliul Ministrilor de Transport din statele membre UE a adoptat, la data de 4 decembrie a.c., pozitia privind reforma sectorului transporturilor rutiere. Singurul ministru care s-a abtinut a fost Sova, in timp ce toti ceilalti ministri din tarile cele mai afectate de acest pachet, au votat impotriva.

Abtinerea Romaniei prin pozitia ministrului demisionar Sova reprezinta, in opinia FORT, un act de tradare fara precedent in istoria transporturilor rutiere autohtone", sustin reprezentantii FORT, intr-un comunicat de presa transmis sambata.

Liberalizarea pietei europene de transport marfa a condus la acapararea unui numar semnificativ de clienti de catre transportatorii rutieri autohtoni, in special in tarile vest europene, fapt ce a generat infuzie de valuta pentru bugetul de stat, potrivit FORT.

"Europa de Vest, infranta in competitia cu noi, apeleaza la cele mai murdare mijloace si, cu sprijinul incompetentei si dublului discurs practicat de politicienii nostri, ne arunca inapoi la infrastructura noastra subdezvoltata. UE dovedeste, din nou, ca nu ne vrea decat ca piata de consum a produselor si serviciilor oferite de multinationalele sprijinite de zeci de ani de guvernele tarilor 'stapane'.

Pentru ca, poate, nu era suficient ce pregateste UE in privinta transportatorilor romani, ministrul demisionar al transporturilor a publicat, in Monitorul Oficial, si ordinul de ministru care schimba cu dedicatie, in mod radical, contextul operational actual, in sensul canibalizarii pietei transportului interjudetean de pasageri", au mai afirmat reprezentantii FORT.

Prin acest ordin, Sova a facut un pas inaintea pachetului de mobilitate, deoarece genereaza premisele ca o cursa internationala de pasageri sa preia pasageri si intre doua localitati teritoriul Romaniei, explica reprezentantii Federatiei citate.

"'Jocul' facut de Sova si sustinut de prietenii buni ai Directiei de transport rutier ...citeste mai departe despre "Transportatorii anunta proteste in ianuarie: Sectorul de transport rutier a fost pus pe butuci. Tarifele vor exploda" pe Ziare.com

#proteste transportatori , #Stiri Administratie