Transportul lemnului pe drumurile forestiere in timpul noptii ar putea fi interzis

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 17:23
1290 citiri
Transportul lemnului pe drumurile forestiere in timpul noptii ar putea fi interzis

Transportul lemnului pe drumurile forestiere in timpul noptii ar putea fi interzis, iar amenzile pentru contraventii silvice ar putea creste, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern, a anuntat, joi, ministrul delegat pentru Ape si Paduri Lucia Varga.

Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Lemnul nu mai poate fi transportat intre 22.00 si 05.00

Astfel, lemnul nu mai poate fi transportat pe drumurile forestiere intre orele 22.00 si 5.00, cand se aplica ora de vara, si intre orele 19.00 si 7.00, in perioada aplicarii orei de iarna, iar incalcarea acestei prevederi se poate pedepsi inclusiv cu confiscarea mijloacelor de transport, a spus Varga, joi, intr-o conferinta.

Totodata, in urma modificarilor aduse, avizul de insotire pentru transportul materialelor lemnoase este valabil maxim 48 de ore de la plecarea transportului, fata de 72 de ore in legea actuala, iar transportul masei lemnoase fara aviz de insotire sau cu aviz de insotire exprirat este sanctionat cu cea mai mare amenda, de 15.000 de lei.

Valoarea amenzilor a crescut de doua pana la cinci ori, a mai spus ministrul.

Totodata, prin actul normativ, pot aplica sanctiuni, pe langa angajatii din inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare (ITRSV), si celelalte entitati cu drept de control in domeniu: ofiteri si agenti din Politia Romana, Politia de Frontiera, Jandarmeria Romana si angajatii Romsilva si din cadrul ocoalelor private care au atributii de paza si inspectie.

Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului spre a fi dezbatut in regim de urgenta.

#transport lemne, #proiect lege , #Stiri Administratie