Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trei sferturi dintre romani spun ca lucrurile merg intr-o directie gresita, aproape jumatate cred ca 2018 va fi mai prost - Sondaj IRES

Trei sferturi dintre romani spun ca lucrurile merg intr-o directie gresita, aproape jumatate cred ca 2018 va fi mai prost - Sondaj IRES
Trei sferturi dintre romani considera ca in tara lucrurile merg intr-o directie gresita si aproape jumatate dintre ei sunt convinsi ca la anul vor trai mai prost, arata un studiu IRES dat publicitatii vineri, din care mai reiese ca Uniunea Europeana si primarul se situeaza pe primul loc al increderii in institutii, pe ultimele locuri situandu-se Parlamentul si partidele politice.

Astfel, potrivit studiului IRES, doar 17% dintre respondenti apreciaza ca directia in care se indreapta tara este cea buna.

Mai mult de jumatate dintre romani, 59%, se declara deloc multumiti sau nu prea multumiti de felul in care traiesc, procentul celor foarte multumiti sau destul de multumiti fiind de 40%. Cei mai multi nemultumiti se regasesc in randurile celor cu studii elementare si medii.

In ceea ce priveste evaluarea lui 2017 comparativ cu precedentul, 45% dintre cei chestionati spun ca anul a fost mai prost, pentru 30% a fost la fel, iar 24% spun ca a fost mai bun. Intrebati cum cred ca vor trai peste un an, 46% dintre intervievati au raspuns ca vor trai mai prost, 24% cred ca vor trai la fel, iar 25% considera ca vor trai mai bine.

La intrebarea "Cum credeti ca va fi anul 2018 pentru Romania, in comparatie cu acest an?", 46% au raspuns ca anul va fi mai prost, 24% ca va fi la fel si 28 % ca va fi mai bun.

Cei mai multi romani, 27%, au fost ingrijorati in 2017 de criza politica, 24% de cresterea preturilor, 15% de boala, 13% de lipsa locurilor de munca, 6% de lipsa veniturilor, 5% de nesiguranta locului de munca, 4% de lipsa de perspectiva, 2% de singuratate, 3% de altceva, iar 1% spun ca nu au fost ingrijorati de nimic.

Cel mai important eveniment al anului

Mai mult de jumatate dintre respeondenti (53%), nu stiu sau nu raspund la intrebarea referitoare la cel mai important eveniment al anului care se incheie, iar 7% nu considera ca au existat eveniment importante in 2017.

Totusi, pentru 8% dintre cei intervievati, cel mai important eveniment al lui 2017 a fost moartea Regelui Mihai, tot 8% fiind si procentul celor pentru care cel mai important eveniment al anului a fost reprezentat de protestele din ianuarie - februarie. Pentru 5% cel mai important eveniment a fost Ziua Nationala, iar pentru 4% cresterea salariior sau a pensiilor, urmate de Ordonanta 13/Legile justitiei - 3%, schimbarea Guvernului Grindeanu si criza politica 0 2%, preluarea puterii de catre PSD - 1%.

In ceea ce priveste cel mai important eveniment politic al anului, aproape o t ...citeste mai departe despre "Trei sferturi dintre romani spun ca lucrurile merg intr-o directie gresita, aproape jumatate cred ca 2018 va fi mai prost - Sondaj IRES" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 508 ori