Trupul regelui Mihai va fi adus in tara pe 13 decembrie, cu un avion militar (Surse)

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 17:37
1001 citiri
Trupul regelui Mihai va fi adus in tara pe 13 decembrie, cu un avion militar (Surse)
Foto: Facebook / Casa Regala (Arhiva)

Trupul neinsufletit al regelui Mihai va fi adus in tara, din Elvetia, la data de 13 decembrie, sustin surse apropiate familiei, citate de Mediafax. Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a anuntat ca va fi pus la dispozitie un avion militar.

Programul oficial al funeraliilor nu a fost anuntat de Casa Regala, insa in aceasta seara principesa Margareta va sustine declaratii de presa la ora 19, informeaza Mediafax.

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a precizat, marti, ca atat MApN cat si MAI se vor implica in buna desfasurare a ceremoniilor legate de inmormantarea fostului suveran.

"Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi adus in tara cu un avion apartinand ministerului Apararii, dar acest lucru nu se va intampla astazi (marti, n.red.). Atat Ministerul Apararii, cat si Ministerul de Interne, se vor implica in ceremoniile care vor avea loc. Detaliile ceremoniilor urmeaza a fi anuntate intai de Casa Regala", a spus Fifor pentru sursa citata.

In comunicatul Casei Regale dat publicitatii marti, prin care a fost anuntat decesul regelui Mihai, se precizeaza ca trupul sau neinsufletit "va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei".

"Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala. Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala. (..) Incepand de miercuri, carti de condoleante vor fi deschise simultan la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile", transmite Casa Regala a Romaniei.

Regele Mihai a incetat din viata, marti, la resedinta sa din Elvetia.

Regele Mihai a muritPSD renunta la mitingurile din weekend in urma mortii regelui MihaiPrima reactie a lui Iohannis la moartea regelui Mihai: A scris cu litere mari istoria Romaniei. E o mare pierdereNepotul regelui Mihai vine la inmormantare, in ciuda scandalurilor cu rudeleReactii politice la moartea regelui Mihai: Proteste amanate si initiative controversate ...citeste mai departe despre "Trupul regelui Mihai va fi adus in tara pe 13 decembrie, cu un avion militar (Surse)" pe Ziare.com

#regele Mihai adus tara avion , #Stiri Administratie