Tudor Chirila: Noi asteptam de la conducatorul Romaniei sa fie Messi. OK! Dar cine il serveste ca sa inscrie?

Joi, 09 Martie 2017, ora 18:00
1050 citiri
Tudor Chirila: Noi asteptam de la conducatorul Romaniei sa fie Messi. OK! Dar cine il serveste ca sa inscrie?

Pentru ca noi nu stim sa lucram in echipa, traim in continuare cu iluzia conducatorului unic salvator in jurul caruia se grupeaza niste baieti pe care ii tine in mana. Noi asteptam de la conducatorul Romaniei sa fie Messi. OK! Dar cine il serveste ca sa inscrie si sa apara infrastructura, reforma in educatie si sanatate?, afirma actorul si muzicianul Tudor Chirila.

"O echipa cu 11 Messi poate pierde in fata unei echipe dintr-un campionat mediocru care joaca insa ca o echipa. Pentru ca Messi trebuie servit, 10 Messi nu stiu sa il serveasca pe al 11-lea", a explicat Tudor Chirila pentru Ziare.com.

Intr-un interviu eveniment pe care il veti putea citi vineri pe Ziare.com, una dintre cele mai puternice voci ale unei generatii si ale spiritului "rezist" face o analiza profunda si echilibrata a societatii romanesti dupa explozia sociala de la inceputul acestui an.

Tudor Chirila s-a referit la viciile de mentalitate din societate, la rupturile pe care le-au evidentiat protestele, in principal pe linia raportarii la statul jupan sau administrator, dar si la ceea ce s-a schimbat fundamental: "oamenii si-au dat seama ca nu mai pot avea incredere in media, nu mai cumpara cusaturi vizibile, se informeaza individual, ceea ce nu ar fi necesar daca am avea un jurnalism de calitate, nearondat politic".

Pentru Tudor Chirila exista un moment cu simbolistica aparte in derularea protestelor: "M-am uitat la batrana aceea care aduna gunoaie in Piata Victoriei si a avut un monolog aproape shakespearian, care a circulat mult pe Net sub forma unui filmulet. Ma gandeam de unde atata inteligenta si capacitate de sinteza a unui moment la o femeie aparent fara scoala. Cred ca diferenta vine din mobilitate."

Asadar, vineri, pe Ziare.com, Tudor Chirila vorbeste despre "Romania rezist": "oamenii in tara asta vor aceleasi lucruri, chiar daca nu-si dau seama tot timpul de asta. Singurii care fac exceptie sunt politicienii corupti si clanurile lor." ...citeste mai departe despre "Tudor Chirila: Noi asteptam de la conducatorul Romaniei sa fie Messi. OK! Dar cine il serveste ca sa inscrie?" pe Ziare.com

#Tudor Chirila protest ordonanta 13 , #Stiri Administratie