Tudor Chirila: Suntem Republica Infractorilor. Suntem la mana unei clici care face legi doar pentru a scapa de puscarie

Joi, 21 Iunie 2018, ora 12:23
1272 citiri
Tudor Chirila: Suntem Republica Infractorilor. Suntem la mana unei clici care face legi doar pentru a scapa de puscarie
Foto: Arhiva Facebook/ Tudor Chirila

Solistul trupei Vama, Tudor Chirila, un participant obisnuit al protestelor antiguvern, nu a putut participa miercuri seara la manfiestatia din Piata Victoriei, intrucat era plecat intr-o vacanta, insa a transmis, pe pagina personala de Facebook, un mesaj pentru toti cei care au iesit la protest.

Intr-o transmisiune live, Chirila a spus ca desi e in vacanta, vede stirile despre ce se intampla in Bucuresti, iar un lucru e clar: Am devenit "Republica Infractorilor".

"De astazi este clar, este oficial. Suntem Republica Infractorilor. De astazi suntem la mana unei clici care face legi doar pentru ei si pentru a scapa de puscarie. De astazi ne vom lovi de niste legi facute cu dedicatie, pentru o clica si o mafie care vrea sa tina Romania acolo unde-i convine: adica in intuneric si de astazi trebuie sa ne gandim ca modificarile Codului de Procedura Penala pun in lumina, in centru, infractorul. Infractorul este favorizat", a spus Tudor Chirila intr-o transmisiune live pe pagina personala de Facebook.

"Sa ne intre bine in cap. Respect celor 2.500 de oameni care sunt in Piata Victoriei. E incredibil cat de putini romani sunt constienti de aceste grave abateri de la orice fel de forma de stat de drept, democratie si separarea puterilor in stat. Suntem unde suntem... suntem vinovati fiecare dintre noi, asta e clar. Suntem vinovati ca am ajuns condusi de o mana de inculti si de hoti, si incompetenti, si vom trage foarte grav ponoasele pentru ceea ce se intampla astazi", a adaugat artistul.

El a mai spus ca nu se asteapta ca liderul social demcoratilor, Liviu Dragnea, sa fie condamnat joi, in dosarul angajarilor fictive.

Amintim ca Inalta Curte ar putea da astazi prima decizie in dosarul in care Dragnea (55 de ani) este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, privind angajarea fictiva a doua secretare din PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

"Sunt absolut convins ca maine (joi - n.red.) nu va fi nicio condamnare in cazul domnului Dragnea, sau nici macar vreo sentinta, nu condamnare ca poate instanta il considera nevinovat, dar nu cred ca va fi o sentinta pentru ca pare ca are nevoie de promulgarea Legilor Justitiei in forma lor modificata, ca sa poata sa scape linistit de dosarul pe care il are".

Artistul a amintit si de mitingul organizat de Partidul Social Democrat, care a adus cu autocarele, in Capitala, 180.000 de oameni. Acesta a afirmat ca tragedia acel ...citeste mai departe despre "Tudor Chirila: Suntem Republica Infractorilor. Suntem la mana unei clici care face legi doar pentru a scapa de puscarie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tudor chirila protest piata victoriei , #Stiri Administratie