Comisarul european pentru Justitie este foarte ingrijorat de situatia din Romania. Tudorel Toader a vorbit cu el, dar a uitat sa ne zica si noua

Vineri, 13 Iulie 2018, ora 17:48
1354 citiri
Comisarul european pentru Justitie este foarte ingrijorat de situatia din Romania. Tudorel Toader a vorbit cu el, dar a uitat sa ne zica si noua
Foto: Facebook / Ministerul Justitiei

Comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova, nu are o viziune atat de optimista asupra dialogului avut, vineri, cu ministrul Tudorel Toader si si-a exprimat ingrijorarea asupra consecintelor pe care modificarile din legislatia pricind justitia le pot avea.

Intr-un raspuns acordat Ziare.com, un purtator de cuvant al CE a rezumat discutia dintre Tudorel Toader si Vera Jourova:

"Comisarul Jourova si ministrul Toader au vorbit despre ultimele evolutii privind reforma legislatiei din justitie, inclusiv despre cea a Codului Penal.

Comisarul european pentru Justitie si-a exprimat ingrijorarea asupra acestor reforme si a consecintelor lor, in contextul MCV.

Este crucial ca Romania sa intensifice eforturile si sa evite regresele.

Comisarul a insistat asupra luptei contra coruptiei si asupra asigurarii unui sistem de justitie independent, mai ales in contextul viitoarei presedintii UE", a explicat Christian Wigand, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Precizarea vine in contextul in care Ministerul Justitiei a omis sa noteze si ingrijorarile exprimate de comisarul european pentru Justitie, cand a informat despre rezultatele intalnirii de vineri.

Citeste mai departe despre "Tudorel Toader a uitat sa spuna si ce critici a primit de la comisarul pentru Justitie, dar i-a reamintit Comisia Europena" pe Ziare.com.

#Toader discutii Vera Jourova , #Stiri Administratie