Tudorel Toader anunta saptamana viitoare proiectul final pe Legile Justitiei. Ce spune de miile de magistrati care se declara impotriva

Duminica, 08 Octombrie 2017, ora 15:44
821 citiri
Tudorel Toader anunta saptamana viitoare proiectul final pe Legile Justitiei. Ce spune de miile de magistrati care se declara impotriva
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, duminica, la Iasi, ca saptamana viitoare proiectul de modificare a legilor Justitiei va fi definitivat. In ce priveste memoriul prin care magistratii cer retragerea proiectului, Toader a spus ca "nu face decat sa sustina avizul negativ al CSM".

Prezent la Iasi pentru a participa la lansarea unui volum despre malpraxis editat de catre sotia sa, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a vorbit si despre faptul ca saptamana viitoare proiectul de modificare a legilor Justitiei va fi definitivat, informeaza Mediafax.

Intrebat despre memoriul magistratilor, Tudorel Toader a raspuns: "Memoriul nu face decat sa sustina avizul negativ dat de catre CSM pentru ca CSM-ul reprezinta judecatorii si procurorii, dar avizul este consultativ".

Ministrul Justitiei a spus ca are obligatia de a finaliza proiectul, astfel ca termenul avansat a fost "cel mai probabil, saptamana viitoare".

Pozitia din weekend este mult mai rigida decat cele enuntate de-a lungul saptamanii, mai ales dupa o intalnire cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti. In discutia cu Cord Meier-Klodt, la care a luat parte si un consilier pe teme juridice al Ambasadei, Matthias Mau, Toader a promis ca va cere avizul Comisie de la Venetia pe modificarile pe care vrea sa le aduca Legilor Justitiei.

Magistratii nu au lasat garda jos insa, dupa aparenta concesie a lui Toader. Intr-un interviu pentru Ziare.com, judecatorul Dragos Calin, co-presedinte al Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania si initiator al memoriului fata de modificarile Legilor Justitiei, a atras atentia ca "sesizarea Comisie de la Venetia, trebuia sa reprezinte un demers prealabil. Oricum, concluziile acesteia se pot lasa asteptate pentru mai mult de sase luni".

Ministrul Toader: Nu judecati proiectul Legilor Justitiei, asteptati forma finala. De ce nu a solicitat inca avizul Comisiei de la Venetia

Pozitia din aceasta duminica a lui Toader aminteste insa mai mult de cea exprimata dupa obtinerea avizului negativ de la CSM cand a anuntat ca "textele de lege nu se negociaza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudorel Toader ministru legi Justitie modificate, #Toader legi justitie comisie venetia, #magistrati impotriva legi justitie , #Stiri Administratie