Tudorel Toader, evaluat de sindicalistii din penitenciare: 16.000 de detinuti au fost eliberati cu recursul compensatoriu. Ce probleme a lasat mostenire

Marti, 30 Aprilie 2019, ora 12:25
1031 citiri
Tudorel Toader, evaluat de sindicalistii din penitenciare: 16.000 de detinuti au fost eliberati cu recursul compensatoriu. Ce probleme a lasat mostenire
Foto: Agerpres/Flickr/Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii

"Lucrari de investitii blocate, deficit sever de personal, subfinantarea sistemului penitenciar, lipsa de transparenta si proteste ale angajatilor din penitenciare", aceasta ar fi "mostenirea" lasata de Tudorel Toader, potrivit sindicalistilor din penitenciare.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) saluta debarcarea lui Tudorel Toader din functia de ministru al Justitiei "chiar daca masura a fost luata pentru motivele gresite si mult prea tarziu."

"Tudorel Toader ar fi trebuit demis pentru incompetenta si indolenta, nu pentru ca n-a realizat in totalitate obiective politice izvorate din interese penale, asa cum public au declarat unii lideri politici", sustine FSANP, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Critici in serie

Potrivit sursei citate, Tudorel Toader ar fi subminat sistemul penitenciar prin:

- Blocarea investitiilor necesare modernizarii sistemului penitenciar;

- Vasalizarea prin imputerniciri repetate si deseori ilegale a managementului sistemului penitenciar;

- Subfinantarea sistemului penitenciar;

- Ignorarea deficitului sever de personal si a nevoii de a asigura dotari corespunzatoare pentru ca activitatea sa se desfasoare in bune conditii.

"Toate aceste probleme au fost discutate in mod repertat, niciodata rezolvate. Nici macar partial", acuza sindicalistii.

Lista problemelor

FSANP a facut o lista privind problemele in gestionarea sistemului penitenciar.

Ei arata ca in pofida declaratiilor publice si a solicitarii exprese a CEDO, in mandatul Tudorel Toader la Justitie,volumul investitiilor in penitenciare s-ar fi redus cu peste 200%,situatie criticata de altfel deschis de catre reprezentanti ai arcului guvernamental pecum fostul ministru al justitieiRobert Cazanciuc.

"Atat penitenciarele noi cat si modernizarile promise in penitenciarele vechi raman simple declaratii, dupa ce planurile de investitii au fost tinute la sertar cu lunile", precizeaza comunicatul.

"Vasalizarea" sefilor

Desi ar fi criticat imputernicirile in serie la alte institutii, in sistemul penitenciar, fostul ministru Toader ar fi blocat orice concurs pentru functii de director, "vasalizandu-si aceste functii prin imputerniciri repetate si deseori ilegale peste termenul de 1 an".

"Surprinzator, au fost anuntate concursuri, au fost derulate probe insa acestea n-au fost finalizate, unele timp de 2 ani", mai arata comunicatul.

Procesele pierdute

Sindicalistii reamintesc ca pentru aceste ner ...citeste mai departe despre "Tudorel Toader, evaluat de sindicalistii din penitenciare: 16.000 de detinuti au fost eliberati cu recursul compensatoriu. Ce probleme a lasat mostenire" pe Ziare.com

#penitenciare Tudorel Toader, #sindicalisti tudorel toader, #detinuti eliberati Tudorel Toader , #Stiri Administratie