Tudose a mintit. A spus ca a votat cu doua maini pentru interzicerea cianurilor, dar de fapt a votat impotriva

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 11:47
1179 citiri
Tudose a mintit. A spus ca a votat cu doua maini pentru interzicerea cianurilor, dar de fapt a votat impotriva
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Mihai Tudose a fost prins cu minciuna. El afirma, in urma cu doua zile, ca a votat in Parlament, cu doua maini, pentru interzicerea cianurilor, dar de fapt primul ministru a votat impotriva.

"Am votat si eu cu doua maini in Parlament, atunci, pentru interzicerea cianurilor. Sunt costuri imense pe care nu si le... fiindca atunci, din nou, amanetam viitorul copiilor si al nepotilor, dar in sens negativ... Dar haideti sa vedem unde este calea de mijloc, fiindca folosirea extremelor - exploatam totul intr-un an cu cianuri si dupa noi potopul, iar la capatul celalalt este: ba, nu mai exploatam nimic in Romania, niciodata, pentru nimeni si asta e.

Ce daca avem resurse naturale, pai sa nu le exploatam. Haideti sa o facem la modul rational si foarte, foarte, foarte safe si din punct de vedere al mediului, si din punct de vedere al istoriei si daca se poate, Dumnezeule, s-o facem noi, nu altii", a declarat, marti seara, la TVR, premierul Mihai Tudose.

Televiziunea romana arata insa ca la sedinta din 10 decembrie 2013 a Camerei Deputatilor, de la votul final al Legii minelor, primul ministru apare pe lista celor 100 de parlamentari care au votat impotriva amendamentului care punea interdictie folosirii cianurilor in minerit.

Amendamentul care interzicea exploatarea miniera cu cianuri fusese propus de deputatul independent Remus Cernea: "utilizarea tehnologilor de minerit pe baza de cianuri sa fie interzisa in orice etapa a exploatarii aurului si argintului sau a procesarii si innobilarii reziduurilor".

El a fost respins insa cu 100 de voturi impotriva (91 PSD, 5 ALDE, 2 PNL, cate 1 de la Minoritati si PND). Au fost doar 59 de voturi pentru (28 PDL, 10 UDMR, 7 Minoritati, 6 PSD, cate 3 de la PND si Neafiliati, 2 ALDE). Au existat si 9 abtineri si 3 deputati nu au votat.

Iata aici lista parlamentarilor, printre care s-a aflat si Mihai Tudose, care au votat impotriva interzicerii cianurilor

Vezi si cum au aratat discutiile din acea sedinta, potrivit stenogramei postate pe site-ul Camerei Deputatilor.

Cum i-a infuriat Tudose pe romani: O declaram protejata pe la noi prin casa, iar noi o protejam, noi o deprotejam

Amintim ca premierul Mihai Tudose a facut saptamana trecuta o serie de declaratii care au socat romanii prin limbaj si mesaj.

"Poate il intrebati si pe domnul Ciolos de ce in ianuarie, inainte sa plece, in ultimele zile, toata zona a declarat-o arie protejata natural si a trimis hartiile pe la UNESCO. Adica nu mai sap ...citeste mai departe despre "Tudose a mintit. A spus ca a votat cu doua maini pentru interzicerea cianurilor, dar de fapt a votat impotriva" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mihai Tudose vot cianuri, #Mihai Tudose Rosia Montana , #Stiri Administratie