Tudose, dupa furtuna: Cei de la ENEL, ingrozitori! Nu putem interzice prin lege fenomenele meteo periculoase

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 16:52
1131 citiri
Tudose, dupa furtuna: Cei de la ENEL, ingrozitori! Nu putem interzice prin lege fenomenele meteo periculoase
Foto: Facebook/ Orasul Timisoara

Prim-ministrul Mihai Tudose a criticat, luni, reprezentantii ENEL, despre care a spus ca au fost "ingrozitori" in contextul furtunilor devastatoare din vestul tarii, cel mai grav afectat fiind judetul Timis.

Aflat in vizita in acest judet, la inceput de saptamana, impreuna cu ministrul de Interne, Carmen Dan, premierul a laudat "mobilizarea exemplara structurilor MAI" din Timis, in timp ce despre "cei de la ENEL" a spus ca au fost "ingrozitori, nu se poate asa ceva".

"O sa mai vina vanturi, nu putem interzice prin lege fenomenele meteo periculoase", a spus Mihai Tudose.

Iata care au fost efectele devastatoare ale furtunilor de duminica

Acesta a subliniat faptul ca se lucreaza la o solutie de avertizare mai rapida a populatiei in cazul unor astfel de fenomene meteo extreme.

"O multime de oameni sunt la camping, in parc. In momentul in care a venit avertizarea meteo, toata lumea are avertizarea pe telefon", a mentionat prim-ministrul, adaugand ca, din punctul sau de vedere, "toata lumea s-a mobilizat exemplar" la Administratia Nationala de Meteorologie si ca nu stie daca sirenele au pornit sau nu pentru a avertiza populatia.

"Trebuie sa gasim un sistem care sa poata sa alerteze chiar pe toata lumea - la camping, la vile. O doamna gravida s-a panicat la telescaun si a sarit", a mai spus Tudose.

Acesta a trecut succint in revista si care era situatia in Timis luni dupa-amiaza.

"Orice copac cazut reprezinta o problema. La ENEL, avea un tabel care spunea ca 28 de localitati n-au curent. Sunt 28 de sate care nu sunt alimentate in Timis, ceea ce e infiorator. In multe localitati, lipsa curentului atrage lipsa apei potabile. Sunt scoli care nu au curent si apa potabila", a mai precizat prim-ministrul.

- continua - ...citeste mai departe despre "Tudose, dupa furtuna: Cei de la ENEL, ingrozitori! Nu putem interzice prin lege fenomenele meteo periculoase" pe Ziare.com

#Mihai Tudose furtuna Timisoara , #Stiri Administratie