Tudose nu vrea sa stie nimic despre revocarea Codrutei Kovesi: Decizia nu ar trebui politizata. Este efectiv raspunderea lui Toader

Vineri, 29 Decembrie 2017, ora 22:15
1095 citiri
Tudose nu vrea sa stie nimic despre revocarea Codrutei Kovesi: Decizia nu ar trebui politizata. Este efectiv raspunderea lui Toader
Foto: Facebook / Mihai Tudose

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat, vineri, ca nu a dorit sa stie nimic despre evaluarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, deoarece nu a dorit sa influenteze politic "o decizie care chiar n-ar trebui sa fie politizata".

Intrebat daca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a prezentat evaluarea pe care a facut-o cu privire la activitatea procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie si daca i-a spus ce decizie ar urma sa ia, premierul Tudose a raspuns:

"Nu, chiar nu. A vrut sa inceapa sa-mi spuna si am refuzat eu. Pe principiul ce nu stii (nu te afecteaza - n.red.), e mai bine cateodata (sa nu stii - n.red.)... Chiar este problema lui, nu e o problema de Guvern. In momentul in care si eu stiu si spun: 'Da, e bine, e rau', deja incep sa influentez politic o decizie care chiar n-ar trebui sa fie politizata", a declarat premierul Tudose la Romania Tv.

Seful Guvernului a mai spus ca fiecare ministru trebuie sa isi asume deciziile luate.

"Asta e cheia succesului, adica altfel de ce avem ditamai Cabinetul? Sa isi asume fiecare ministru decizia pe care o ia, prim-ministrul trebuie sa coordoneze. Aici nu e o chestie de coordonat, de pus de acord (...) este efectiv raspunderea domniei sale (a lui Tudorel Toader - n.red.) ", a declarat Tudose.

La finalul lunii septembrie, ministrul Justitie a declarat ca spre sfarsitul acestui an va anunta decizia pe care a luat-o in legatura cu revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.

In schimb, la jumatatea lunii decembrie, ministrul Justitie a fost in Malaezia, unde s-a intalnit cu doi romani condamnati la moarte pentru trafic de droguri. La cateva zile dupa ce a revenit in tara, ministrul Toader si-a delegat atributiile pana la data de 29 decembrie inclusiv.

Tudorel Toader o avertizeaza pe Kovesi dupa ce i-a facut plangere la CSM: Vine o vreme a evaluarilor ...citeste mai departe despre "Tudose nu vrea sa stie nimic despre revocarea Codrutei Kovesi: Decizia nu ar trebui politizata. Este efectiv raspunderea lui Toader" pe Ziare.com

#Tudose revocare Kovesi, #Toader revocare Kovesi , #Stiri Administratie