Tulcea: Automate pentru eliberarea permiselor de acces in Delta Dunarii

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 11:45
1840 citiri

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a intocmit fisa de achizitie a unui automat care va elibera permise de acces si de pescuit in Delta Dunarii.

Guvernatorul Rezervatiei, Lucian Simion, si-a exprimat speranta ca automatul sa intre in posesia ARBDD pana la finele anului curent, iar in 2015 ARBDD sa achizitioneze alte patru asemenea aparate.

"Primul automat de eliberare a permiselor de acces in Delta va fi instalat la sediul ARBDD, pentru ca nu de putine ori turistii s-au lasat pagubasi in fata cozii de la sediul nostru. Automatele pe care vrem sa le achizitionam anul viitor din fonduri proprii vor fi amplasate in centrele noastre care au inregistrat un numar mai mare de vizitatori", a declarat pentru Agerpres guvernatorul Rezervatiei, Lucian Simion.

El a mai spus ca doreste ca Administratia sa revina la sistemul anterior care le permitea operatorilor turistici sa incaseze de la vizitatori contravaloarea permiselor de acces si de pescuit in Delta, sistem inoperabil in ultimii ani din cauza modificarilor aduse Codului Fiscal.

"Vrem sa scoatem la licitatie serviciul de eliberare a permiselor de acces si de pescuit in Delta. Profitul din aceste activitati s-ar putea cel putin dubla", a mentionat guvernatorul Simion.

Si in anul 2011, conducerea ARBDD a anuntat ca doreste achizitionarea unor automate pentru eliberarea permiselor de acces in Delta, insa intentia de la acea vreme a autoritatilor nu s-a concretizat.

Persoanele care viziteaza Delta Dunarii trebuie sa plateasca la ARBDD un tarif care variaza de la 5 la 30 de lei, in functie de perioada sejurului. De asemenea, pentru practicarea pescuitului recreativ, vizitatorii trebuie sa plateasca un permis care costa de la 10 la 30 de lei, in functie de perioada de valabilitate a acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#automate eliberare permis acces Delta, #permis acces Delta Dunarii , #Stiri Administratie