Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ucrainenii pot intra in Romania fara viza, incepand de astazi

Ucrainenii pot intra in Romania fara viza, incepand de astazi
Ucrainenii care detin pasapoarte biometrice pot intra in Romania fara viza, incepand de duminica.

Acestia pot ramane pe teritoriul tarii noastre fara a avea obligatia de a detine viza, pentru sederi a caror durata totala nu depaseste 90 de zile, in cursul oricarei perioade de 180 de zile, anunta un comunicat dat publicitatii, sambata, de Politia de Frontiera.

Ridicarea obligativitatii vizelor in aceste cazuri intra in vigoare ca urmare a unor prevederi adoptate la nivelul Uniunii Europene, care a stabilit lista tarilor terte ai caror resortisanti trebuie sa detina viza pentru trecerea frontierelor externe si lista tarilor terte ai caror resortisanti sunt exonerati de aceasta obligatie.

Cetatenii din Ucraina, posesori de pasapoarte biometrice, pot intra in Romania fara viza, ei trebuind sa respecte mai multe conditii.

Astfel, acestia trebuie sa prezinte documente care justifica scopul si conditiile sederii lor si sa faca dovada existentei unor mijloace corespunzatoare atat pentru intretinere pe perioada sederii, cat si pentru intoarcerea in tara de origine sau pentru tranzitul catre alt stat in care exista siguranta ca li se va permite intrarea.

De asemenea, cei aflati in tranzit trebuie sa prezinte garantii ca li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinatie sau ca vor parasi teritoriul Romaniei.

Nu vor avea acces cei care detin pasapoarte biometrice, dar care sunt inclusi in categoria strainilor impotriva carora s-a instituit masura interzicerii intrarii in Romania sau care au fost declarati indezirabili, cei care au incalcat anterior, in mod nejustificat, scopul declarat la obtinerea vizei sau, dupa caz, la intrarea pe teritoriul Romaniei ori au incercat sa treaca frontiera Romaniei cu documente false.

Alte conditii pe care trebuie sa le indeplineasca ucrainenii care vor sa intre fara viza pe baza pasaportului biometric sunt ca pe numele lor sa nu fi fost introduse alerte in Sistemul Informatic Schengen, in scopul refuzarii intrarii si sa nu prezinte un pericol pentru apararea si siguranta nationala, ordinea, sanatatea ori morala publica.

"De asemenea, raman in vigoare prevederile Acordului privind micul trafic de frontiera incheiat intre Guvernul Romaniei si Guvernul Ucrainei, in sensul ca, cetatenii ucraineni, titulari ai unor permise de mic trafic eliberate de catre autoritatile competente, pot calatori si sta pe teritoriul Romaniei, avand obligatia de a nu depasi limita de 50 km de la linia de frontiera si de a r ...citeste mai departe despre "Ucrainenii pot intra in Romania fara viza, incepand de astazi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 605 ori
Citeste mai multe despreUcraina viza Romania UE