Un amendament la legea privind risipa alimentelor ar putea hrani milioane de romani

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 16:08
1253 citiri
Un amendament la legea privind risipa alimentelor ar putea hrani milioane de romani
Foto: Facebook / AsproAS

Un sistem prin care alimentele care nu pot fi vandute in supermarket sa ajunga pe masa oamenilor ar putea fi solutia salvatoare pentru un sfert din populatia Romaniei, care se confrunta cu lipsuri materiale severe, sustine Asociatia Asistentilor Sociali din Romania (AsproAS), care propune introducerea unui amendament la Legea risipei alimentare pentru dezvoltarea bancilor de alimente si a activitatilor de asistenta sociala si economie sociala, adica un sistem european de combatere a saraciei.

In timp ce Romania arunca milioane de tone de mancare pe foc, 1 din 8 copii merge la culcare nemancat - este o constatare dureroasa a unei realitati consemnate si de Biroul European de Statistica Eurostat si pe care nu o putem contesta. Dar, o putem schimba, printr-o lege a risipei alimentare, cu efecte reale asupra starii sociale a milioane de romani.

Aceasta este opinia Anei Radulescu, directorul general AsproAS, care doreste modificarea legii prin adoptarea unor masuri eficiente, in ...citeste mai departe despre "Un amendament la legea privind risipa alimentelor ar putea hrani milioane de romani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea risipa alimente, #amendament lege AsproAS, #lege magazine sociale , #Stiri Administratie