Un avion MIG s-a prabusit la Constanta UPDATE: Pilotul va fi dus la Spitalul Militar

Luni, 12 Iunie 2017, ora 14:55
1031 citiri
Un avion MIG s-a prabusit la Constanta UPDATE: Pilotul va fi dus la Spitalul Militar
Foto: Fortele Aeriene Romane

Un avion MIG 21 Lancer s-a prabusit si a luat foc la impactul cu solul, luni dimineata, in judetul Constanta.

Pilotul a reusit sa se catapulteze in ultimul moment.

UPDATE 12:00: Potrivit prefectului de Constanta, Adrian Nicolaescu, pilotul a fost recuperat de catre echipele de salvare si dus cu un elicopter SMURD la spital.

UPDATE 12:15 Ministerul Apararii a informat ca pilotul ranit este locotenent-comandorul Adrian Stancu, care s-a catapultat in jurul orei 11:15, in apropiere de aeroportul Mihail Kogalniceanu, in zona localitatii Nazarcea.

"Pilotul este constient si se afla in stare stabila. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportat pe cale aeriana la Spitalul Judetean Constanta", mentioneaza un comunicat MApN remis Ziare.com.

Potrivit primelor informatii, pilotul ar fi suferit un traumatism de coloana lombara.

UPDATE 14:55 Pilotul va fi transferat, chiar azi, la Spitalul Militar din Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Constanta, starea de sanatate a pilotului de 35 de ani este buna, el avand un traumatism de coloana vertebrala si fiind constient, transmite News.ro.

Pilotul va fi adus cu o ambulanta de la SJU Constanta la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, de unde va fi luat de o aeronava militara.

Detalii despre prabusire de la MApN

Aeronava care a cazut se afla in dotarea Bazei 86 Aeriana "Locotenent aviator Gheorghe Mociornita" din Fetesti. Avionul decolase in jurul orei 10:00 de pe baza aeriana din Mihail Kogalniceanu pentru a executa o misiune de antrenament in cadrul exercitiului "Thracian Eagle 2017", care se desfasoara impreuna cu fortele aeriene bulgare.

La intoarcerea pe aeroport, in timpul manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defectiune majora la motor, explica MApN.

Foto: captura video Facebook/Ziua de Constanta

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstantele accidentului vor fi investigate de o comisie numita de seful Statului Major al Fortelor Aeriene.

B.B. ...citeste mai departe despre "Un avion MIG s-a prabusit la Constanta UPDATE: Pilotul va fi dus la Spitalul Militar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion MIG prabusit Constanta , #Stiri Administratie