Un fals medic opereaza intr-un spital de stat din Bucuresti. O ancheta jurnalistica a scos totul la iveala, nu autoritatile

Marti, 12 Februarie 2019, ora 10:33
1173 citiri
Un fals medic opereaza intr-un spital de stat din Bucuresti. O ancheta jurnalistica a scos totul la iveala, nu autoritatile
Foto: Arhiva Pixabay

Desi ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, dadea saptamana trecuta asigurari ca un caz precum cel al italianului Matteo Politi nu ar fi posibil intr-un spital public, iata ca a aparut si este chiar mai grav, pentru ca in acest caz nu exista nici macar o parafa de la DSP si fara nici un aviz de la Colegiul Medicilor.

Ca si in cazul lui Matteo Politi, despre acest caz scriu tot jurnalistii de la Libertatea, care sustin ca este vorba despre medicul Raluca Daniela Birsan de la Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov, aflat in sectorul 2 in Bucuresti.

Jurnalistii difuzeaza o inregistrare in care sustin ca Birsan apare in blocul operator cosand o pacienta. Contactata de acesta, tanara de 30 de ani sustine ca a absolvit UMF in 2013 si ca e "voluntara pentru activitati medicale" la Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov.

"Nu sunt medic ginecolog, eu am absolvit Facultatea de Medicina si fac voluntariat in cadrul sectiei. Nu desfasor activitate medicala de obstetrica-ginecologie. Doar ajut asa, cu scrisul unei foi, cu chestii de genul asta", a spus ea, desi jurnalistii spun ca este cunoscuta ca medic ginecolog.

"Raluca Daniela Birsan se comporta ca un medic, se prezinta pacientilor ca un medic, face garzi, cateodata singura chiar, fara doctorul Dragu, cea care a fost pana de curand sef de sectie la Ginecologie", povesteste una dintre asistentele din spitalul public.

Mai mult, una dintre asistente a spus ca Birsan a fost cea care a cusut-o dupa o cezariana.

Birsan a trimis jurnalistilor diploma de licenta pentru a demonstra ca a absolvit univeristatea, insa, decanul Facultatii de Medicina de la UMF Carol Davila sustine ca aceasta arata ca un fals.

"Am facut verificari la absolventi incepand din 2006, cand pretinsul medic avea 18 ani, si pana in prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastra", a declarat Catalin Cirstoiu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF Carol Davila.

Decanul sustine ca pe diploma lui Birsan apare stampila decanatului, dar ca la UMF tot timpul e stampila rectoratului si niciodata n-a fost pusa cea a decanatului. "Scrisul de la calculatorul nostru nu e cu italice, iar cel de pe diploma pretinsa e putin inclinat", a adaugat el. Mai mult, decanul a sustinut ca "numele ministerului emitent care figureaza pe diploma, Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, nu era acesta nici in 2013 si nici in alt an in care, conform varstei, ea putea absolvi UMF" si ca ei au "mentiuni speciale pe diploma care aici nu a ...citeste mai departe despre "Un fals medic opereaza intr-un spital de stat din Bucuresti. O ancheta jurnalistica a scos totul la iveala, nu autoritatile" pe Ziare.com

#medic fals spital Bucuresti, #medic diploma falsa , #Stiri Administratie