Un mare producator de tigari cumpara caini si ATV-uri de 1,2 milioane de dolari pentru Politia Romana

Marti, 17 Iulie 2018, ora 14:03
1204 citiri
Un mare producator de tigari cumpara caini si ATV-uri de 1,2 milioane de dolari pentru Politia Romana
Foto: Politia Romana

Politia Romana va cumpara ambarcatiuni de patrulare si control in Galati si Drobeta Turnu Severin, autoutilitare pentru transportul cainilor, 20 de caini din rase diferite si ATV-uri, dupa ce a primit o donatie de 1,2 milioane de dolari.

Banii vor fi, de asemenea, folositi pentru dotarea cu videocamere termale cu obiective pentru detectie la distante mari, truse veterinare, echipamente de protectie pentru politistii de la Transporturi, dar si mostre de tutun pentru antrenamentul cainilor.

De cei peste 1,2 milioane de dolari vor beneficia Directia de Politie Transporturi si structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Politie Canina, Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" din Sibiu, iar ca zone de interventie sunt zona transfrontaliera cu Ucraina si Republica Moldova (Nord-Estul Romaniei) si cea cu Serbia (Sud-Vestul Romaniei).

Astfel, din banii primiti se vor achizitiona doua ambarcatiuni de patrulare si control pentru zonele Galati si Drobeta Turnu Severin, 20 de autoutilitare pentru transportul cainilor si patru vehicule tip ATV.

De asemenea, Politia Romana va cumpara patru videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detectie la distante mari, 20 de caini din rasele ciobanesc german, ciobanesc olandez, ciobanesc belgian - malinois, springer spaniel si labrador, 20 de containere tip cusca pentru cainii de serviciu, patru truse veterinare, echipamente de protectie pentru politistii de la Transporturi si ai structurilor teritoriale care deservesc ambarcatiunile, echipament pentru conducatorii de caini de serviciu, harnasament, consumabile dresaj si mostre de tutun pentru antrenamentul cainilor.

Contractul de donatie a fost incheiat, marti, intre Inspectoratul General al Politiei Romane si compania producatoare de tigarete Philip Morris International, valoarea acestuia fiind de 1.210.720 de dolari.

Interesul Philip Morris este sa combata traficul ilegal de tigari, in conditiile in care romanii fumeaza 10% din tigarile de contrabanda traficate la nivelul Uniunii Europene.

Citeste si Contrabanda cu tigari infloreste si statul pierde zeci de milioane de euro. Iata de ce ...citeste mai departe despre "Un mare producator de tigari cumpara caini si ATV-uri de 1,2 milioane de dolari pentru Politia Romana" pe Ziare.com

#donatie caini tigari Politia Romana , #Stiri Administratie