Un medic a fost tarat si dat afara cu forta din avion in SUA. Compania a cerut scuze (Video)

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 08:21
2731 citiri
Un medic a fost tarat si dat afara cu forta din avion in SUA. Compania a cerut scuze (Video)
Foto: Facebook/United

Directorul executiv al United Airlines, Oscar Munoz, a cerut scuze pentru incidentul "cu adevarat oribil" in care un medic pasager a fost tarat in mod violent dintr-un avion suprarezervat, pentru a face loc angajatilor companiei care voiau sa ajunga de la Chicago la Louisville.

De asemenea, acesta a precizat ca va rezolva ce nu functioneaza, pentru ca un asemenea incident sa nu se repete niciodata intr-un avion al United Airlines, transmite BBC.

Intre timp, familia pasagerului agresat, medicul David Dao din Elizabethtown, Kentucky, si-a exprimat printr-un comunicat multumirea pentru sprijinul aratat.

Pasagerul de origine asiatica a fost ranit in timpul incidentului si primeste tratament medical la un spital din Chicago, dupa ce nu a reusit sa mai plece spre Louisville.

Mai multi pasageri au surprins momentul in care David Dao a fost smuls din scaun si tarat in mod violent pe culoar de catre fortele de securitate. Ulterior, acesta reapare in avion cu fata acoperita de sange.

"Omorati-ma, doar omorati-ma! Trebuie sa ajung acasa", bolboroseste el, in timp ce ceilalti pasageri incearca sa-i intinda un servetel.

Un purtator de cuvant al companiei a anuntat ca zborul era suprarezervat, iar echipajul voia sa determine patru pasageri sa renunte voluntar la locurile lor pentru patru angajati ai United Airlines, care trebuiau sa fie a doua zi in Louisville.

Trei pasageri au acceptat sa paraseasca voluntar aeronava, dar nu a fost cazul pentru David Dao.

Acesta a fost ales in mod aleatoriu, dar a spus ca este medic si este asteptat sa-si trateze de dimineata pasagerii de la un spital din Louisville.

Anterior, Munoz si-a aparat angajatii pentru comportamentul violent si l-a catalogat pe pasager drept un factor pertubator si belicos. Prin urmare, angajatii "nu au avut nicio optiune decat sa ceara ajutorul ofiterilor de securitate ai Departamentului de Aviatie din Chicago".

Insa, incidentul a atras un val de indignare pe retelele sociale, iar purtatorul de cuvant al Casei Albe a sustinut ca este "ingrijorator" ce se poate intampla intr-un avion al United Airlines. Asa ca seful companiei si-a schimbat atitudinea si a cerut scuze.

Actiunile United Continental Holdings au cazut pe bursa cu peste 4%, iar compania a pierdut peste 1 miliard de dolari in valoare imediat dupa incidentul violent, insa ulterior a recuperat trei patrimi din pierderea initiala. ...citeste mai departe despre "Un medic a fost tarat si dat afara cu forta din avion in SUA. Compania a cerut scuze (Video)" pe Ziare.com

#pasager agresat avion United Airlines , #Stiri Administratie