Un ministru al lui Grindeanu tocmai a pierdut definitiv un proces cu ANI pe conflict de interese

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 12:55
5476 citiri
Un ministru al lui Grindeanu tocmai a pierdut definitiv un proces cu ANI pe conflict de interese
Foto: ANI

Ministrul Apelor, Adriana Petcu, a pierdut definitiv procesul cu ANI, in care a contestat decizia Agentiei privind conflictul de interese in care a fost cand a avut functia de director in Administratia Bazinala de Apa Buzau-Ialomita.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, joi, contestatia formulata de Adriana Petcu, in care cerea anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate.

Asta dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, pe 24 aprilie 2015, in contencios administrativ, ca Petcu a fost in conflict de interese, mentinand astfel decizia ANI din decembrie 2014.

Judecatorii instantei supreme au stabilit ca recursul declarat de Adriana Petcu este nefondat, decizia fiind definitiva.

Amintim ca ANI a constatat, in decembrie 2014, ca Adriana Petcu, atunci director in cadul Administratiei Bazinale de Apa Buzau-Ialomita, judetul Buzau, a fost in conflict de interese de natura penala.

Aceasta a semnat o adresa transmisa Administratiei Nationale "Apele Romane" prin care s-a propus includerea sa in componenta grupului de lucru al unui proiectul, in baza careia a fost incadrata in functia de project officer si a obtinut astfel venituri de peste 27.000 de lei.

ANI a sesizat atunci Parchetul Judecatoriei Buzau, care a declinat cauza la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, unde procurorii au clasat dosarul, in 2015, dupa ce au facut verificari privind un posibil conflict de interese in care s-ar fi aflat Adriana Petcu, stabilind ca fapta nu exista.

Pe 23 decembrie 2014, Adriana Petcu a contestat la Curtea de Apel Bucuresti, in contencios administrativ, raportul Agentiei Nationale de Integritate, cerand anularea acestuia. Instanta i-a respins insa solicitarea, pe 24 aprilie 2015, apreciind ca actiunea este inadmisibila.

Adriana Petcu a contestat, in 17 iunie 2015, decizia Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care a inceput judecarea cauzei un an mai tarziu, pe 29 iunie 2016.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, pe 3 ianuarie, dupa ce a prezentat lista membrilor Cabinetului Grindeanu, ca Adriana Petcu tocmai a castigat in justitie procesul cu ANI, fiind un subiect inchis.

"Poate e un amanunt neimportant, dar, totusi, daca este o hotarare definitiva si irevocabila, cred ca este un subiect inchis", a spus Liviu Dragnea, intrebat despre Adriana Petcu care a fost in conflict de interese.

Propunerea PSD pentru Ministerul Apelor si Padurilor, declarata incompatibila de ANI. Dragnea spune ca s-a rezolvat ...citeste mai departe despre "Un ministru al lui Grindeanu tocmai a pierdut definitiv un proces cu ANI pe conflict de interese" pe Ziare.com

#ministrul Apelor pierdut proces ANI, #ministrul Apelor conflict interese , #Stiri Administratie