Un ministru il acuza pe ambasadorul Canadei ca dezinformeaza: Instigati la o ruptura in societatea romaneasca

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 15:24
978 citiri
Un ministru il acuza pe ambasadorul Canadei ca dezinformeaza: Instigati la o ruptura in societatea romaneasca
Foto: Facebook/ Kevin Hamilton

Ministrul Ilan Laufer ii raspunde ambasadorului Canadei in Romania, Kevin Hamilton, dupa ce acesta si-a exprimat ingrijorarea privind reforma in Justitie si pachetul de legi care se dezbate in Parlament.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a scris pe pagina personala de Facebook ca "sunt si eu, la randul meu, 'ingrijorat' de modul si felul in care va depasiti atributiile pentru care ati fost acreditat sa reprezentati tara dumneavoastra, Canada, pe teritoriul Romaniei".

Laufer precizeaza ca ambasadorul Canadei isi depaseste atributiile prin declaratiile facute si dezinformeaza, "instigand la o ruptura in societate".

"Nu doar ca va puneti intr-o lumina prosta, dar si dezinformati. Prin urmare instigati la o ruptura in societatea romaneasca", a scris Laufer pe Facebook.

Raspunsul ministrului vine in contextul in care, marti, ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton, a declarat ca tara sa, alaturi de alti parteneri internationali, este ingrijorata de modificarile aduse la Legile Justitiei.

"Canada, ca si multi parteneri internationali, este preocupata si are aceeasi ingrijorare pe care o au multi dintre protestatari in ceea ce priveste reforma in Justitie si pachetul de legi care se dezbate in Parlament.

Din 2007 si pana in prezent, Romania a facut progrese remarcabile in lupta impotriva coruptiei si in constituirea independentei in acest sector. Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces. De aceea, intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor", a spus, marti, ambasadorul Hamilton.

Citeste si

Ce modificari a mai facut Comisia Iordache la Legile Justitiei: Doar Inspectia Judiciara va putea sanctiona disciplinar un magistratComisia Iordache a stabilit ce se intampla cu Inspectia Judiciara: Ramane la CSM, dar doar de formaCum politizeaza PSD pe sest Inspectia Judiciara si cum foloseste moartea regelui pentru a trece toate Legile Justitiei

A.D. ...citeste mai departe despre "Un ministru il acuza pe ambasadorul Canadei ca dezinformeaza: Instigati la o ruptura in societatea romaneasca" pe Ziare.com

#ministru acuze ambasador Canada, #Canada ingrijorari modificari Justitie , #Stiri Administratie