Un nou pod spre Ucraina, peste Tisa: Doar studiul de fezabilitate costa 800.000 euro

Joi, 12 Iunie 2014, ora 14:59
2094 citiri
Un nou pod spre Ucraina, peste Tisa: Doar studiul de fezabilitate costa 800.000 euro

CNADNR asteapta pana la finele lunii viitoare oferte pentru un contract cu o valoare estimata pana la 830.000 euro, inclusiv TVA, care vizeaza revizuirea/actualizarea unui studiu de fezabilitate necesar constructiei unui pod nou peste Tisa, spre Ucraina, in zona Teplita din Sighetul Marmatiei.

Contractul, finantat cu bani europeni si de la buget, are o valoare estimata cuprinsa intre 2,49 milioane lei si 2,95 milioane lei (incluzand si eventuale servicii similare achizitionate ulterior), fara TVA si va avea o durata de un an de la data atribuirii.

In prezent, localitatile Sighetu Marmatiei si Solotvino (Ucraina) sunt legate printr-un pod cu o singura banda pe sens, construit la inceputul anilor 2000 si consolidat in perioada 2007-2008.

"Obiectivul general este imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a creea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene. Pe langa importanta sa nationala, proiectul podului peste Tisa in zona Teplita din Sighetul Marmatiei va deservi in conditii bune traficul de tranzit international, de marfuri si persoane de pe teritoriul Romaniei", se arata in caietul de sarcini al procedurii.

Serviciile vor fi contractate prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar firmele interesate pot depune ofertele sau cererile de participare pana la 31 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pod Tisa, #studiu fezabilitate, #constructie pod Tisa , #Stiri Administratie