Un parc de aventura de 5 milioane de lei va fi construit in orasul Borsec

Luni, 13 Mai 2019, ora 17:12
1008 citiri
Un parc de aventura de 5 milioane de lei va fi construit in orasul Borsec
Foto: Facebook/Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anuntat ca in orasul Borsec urmeaza sa fie construit un parc de aventura in valoare de peste 5 milioane de lei si ca a fost parafat contractul de finantare.

"Aceasta investitie pune in valoare potentialul zonei Borsec, o statiune care ofera turistilor posibilitatea de a petrece o vacanta unica in orice sezon. Iata inca o dovada ca Romania este o destinatie pentru 365 de zile pe an, pentru ca ofera posibilitatea turistilor de a se bucura de vacanta oricand. La Borsec turistii pot veni iarna sa schieze, iar vara se pot bucura de apele minerale si iata, in curand, si de o sanie de vara", a spus Trif.

Investitia se ridica la 5,082 milioane de lei, iar contributia Ministerului Turismului este de 90% din investitia de baza.

Conform sursei citate, proiectul presupune constructia unui sistem de saniute de vara demontabil, cu o lungime de aproape 1.400 de metri (pista coborare 825,17 metri si pista urcare 572,79 metri, diferenta de nivel 125 metri).

Accesul catre varful pistei se va face cu teleschiul existent prevazut deja pentru partia de schi functionala pe timpul sezonului rece, astfel ca sania de vara va fi un plus pentru dezvoltarea zonei si atragerea de turisti si in timpul verii.

"Observ ce amploare are turismul de tip wellness/spa in Europa si stiu bine ce potential are Romania din acest punct de vedere. Ministerul Turismului a luat masuri concrete pentru ca aceste destinatii sa fie modernizate, reabilitate si sa corespunda standardelor europene.

De aceea, statiunile balneoclimaterice primesc finantare de 90% daca autoritatile locale depun proiecte la Ministerul Turismului, pentru ca am decis prin Hotarare de Guvern ca toate statiunile cu potential balnear sa fie catalogate precum statiuni de interes national.

O alta masura ce a fost adoptata de Guvernul Romaniei prevede infiintarea Fondului de investitii pus la dispozitia tuturor autoritatilor locale care doresc sa acceseze bani pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii statiunilor balneoclimaterice. Si Borsec trebuie sa se regaseasca pe lista statiunilor cu proiecte in Masterplanului de investitii a Ministerului Turismului. Astept proiectele la minister", a subliniat ministrul Turismului.

Ministerul de resort precizeaza ca investitia de la Borsec vine dupa ce si alte proiecte importante au fost finantate in ultimele luni cu bani din bugetul Ministerului Turismului: partiile de schi de la Campulung Moldovenesc (judetul Suceava) si Voine ...citeste mai departe despre "Un parc de aventura de 5 milioane de lei va fi construit in orasul Borsec" pe Ziare.com

#parc aventura Borsec, #parca aventura Borsec ministru , #Stiri Administratie