Un talk-show nu tine loc de scuze, domnule Palada

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 07:32
928 citiri
Un talk-show nu tine loc de scuze, domnule Palada

La nici trei saptamani dupa eveniment, cel care a agresat fizic un vicepresedinte al Senatului Romaniei nu lasa impresia ca-si da prea bine seama ce a facut si, in loc sa inceapa prin a prezenta scuze victimei sale, propune "o dezbatere publica privind rolul violentei in viata publica".

Nu-mi vine sa cred. Cand atingi din greseala pantoful cuiva la inghesuiala din tramvai ii spui "pardon", cand gresesti numarul de telefon ii spui necunoscutului "scuzati", cand vorbesti prea tare la telefon si-i deranjezi pe cei din jur iti ceri iertare, iar cand ii administrezi unui adversar un pumn in fata, propui un talk-show. Nu-i aiurea?

Cred ca si-a batut capul multa vreme dl Palada ca sa nascoceasca un mod de a cadea la pace cu victima, ocolind scuzele la care l-ar obliga cei sapte ani de acasa - ca de politete nu poate fi vorba in cazul sau - de vreme ce reactioneaza dupa atata timp, cand victima si-a scos deja certificatul medico-legal si chiar a demarat actiunea in justitie.

In opinia mea, abia acuma i-a cazut fisa batausului Palada, abia acuma a inteles ca nu scapa de bratul lung al legii, ca purtarea sa este antisociala si da o grea lovitura de imagine partidului pe care il reprezinta in mod rusinos.

Un anumit fler imi spune ca este posibil ca insusi acest partid sa-i fi cerut aplanarea conflictului fara scandal, o impacare cu vicepresedintele Senatului, un final de tipul "pupat Piata Independentei".

Cum scuzele nu sunt in firea sa, iar o eventuala cenusa turnata in cap ar fi insuportabila pentru orgoliul care il caracterizeaza, batausul Palada s-a gandit la un spectacol public, capabil sa stearga o vinovatie punctuala si s-o transpuna intr-un plan mai general, focalizat pe patru teme: "Violenta fizica. Violenta verbala. Violenta simbolica. Violenta de idei".

Observati smecheria? Autorul violentei devine inamicul violentelor, pe care le combate teoretic, dupa ce in plan practic si-a facut teoria harcea-parcea! Sa vezi si sa nu crezi!

Planul muschetarului anti-violenta este simplu: "si Palada, si Gotiu, si pesedistii, si anti-pesedistii, si politicienii, si votantii, si cei care merg la talk-showuri, si telespectatorii", toti se vor intruni la un loc, unde cineva va trebui sa-i modereze pe ceilalti, iar acesta - ati ghicit! - nu poate fi decat un sociolog.

Simplu: Palada il va judeca pe Palada, tot el ar urma sa traga concluziile si le va da tuturor lectii de buna purtare pe baza principiului pe care tot dansul il anunta de pe acuma: "sa i ...citeste mai departe despre "Un talk-show nu tine loc de scuze, domnule Palada" pe Ziare.com

#Mirel Palada batut Mihai Gotiu, #Mirel Palada dezbatere violenta Mihai Gotiu , #Stiri Administratie