Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Universitatea Babes-Bolyai lanseaza primul postuniversitar pentru integritate si politici anticoruptie

Universitatea Babes-Bolyai lanseaza primul postuniversitar pentru integritate si politici anticoruptie
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a lansat, luni, in parteneriat cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), primul program postuniversitar din Romania care va pregati functionari publici cu scopul prevenirii conflictelor de interese.

"Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din cadrul UBB a lansat primul program postuniversitar 'Integritate Publica si Politici Publice Anticoruptie' din Romania, un program pilot. Am constatat ca trebuie sa dinamizam latura educationala, avand in vedere ca dosarele investigate de ANI se inmultesc an de an si trebuie sa dezvoltam instrumente de prevenire si educare a persoanelor interesate.

Simpla sanctionare a incidentelor de integritate nu este de ajuns si nu este eficienta. Numarul dosarelor creste, iar nivelul de cunostinte despre integritate in administratia publica este scazut. Incercam sa formam viitoarele generatii de functionari publici care sa ocupe functii publice prin insusirea criteriilor de ...citeste mai departe despre "Universitatea Babes-Bolyai lanseaza primul postuniversitar pentru integritate si politici anticoruptie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 497 ori