Val de pensionari si la SRI: Sunt de trei ori mai multe cereri decat anul trecut

Sambata, 12 August 2017, ora 11:53
1334 citiri
Val de pensionari si la SRI: Sunt de trei ori mai multe cereri decat anul trecut
Foto: Facebook/SRI

Modificarea Legii pensiilor speciale sperie inclusiv angajatii SRI. Numarul cererilor de pensionare sunt mult mai multe decat anul trecut.

Astfel, in primele sase luni ale anului, au fost depuse 683 de cereri de pensionare, adica de trei ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, arata Digi24.

In primul semestru al acestui an, pensiile speciale ale militarilor din SRI au costat bugetul de stat 56,1 milioane de euro, au transmis oficialii Casei de Pensii SRI, la solicitarea Economica.net.

Amintim ca Guvernul a adoptat ordonanta care va modifica Legea pensiilor speciale pentru politisti, militari si ofiterii din serviciile secrete.

Dupa cum a explicat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pensiile de serviciu nu se vor mai majora anual prin raportare la cresterile salariale, ci doar in functie de coeficientul de inflatie.

Actul normativ prevede ca valoarea neta a pensiei de serviciu nu va mai putea depasi media soldelor sau salariilor nete cuprinse in baza de calcul a pensiei.

Goana dupa bani in Politie, Armata si SRI: 700 de iesiri la pensie in MAI, inclusiv seful Jandarmeriei. Toti consilierii ministrului cumuleaza pensia cu salariul

Ponta spune ca Guvernul minte: Nu s-au atins de pensii speciale, ci de cele militare. Dragnea a luat-o razna

Mugur Isarescu: Am zis ca asa e frumos, sa nu iau si pensie si salariu de la Banca Nationala

Teodorovici agita apele in PSD: Spune ca situatia cu pensiile speciale a fost creata cu dedicatie si il ataca pe Vacaroiu

Ce prevede OUG privind pensiile speciale - tot mai multe categorii de pensionari sunt incluse ...citeste mai departe despre "Val de pensionari si la SRI: Sunt de trei ori mai multe cereri decat anul trecut" pe Ziare.com

#SRI cereri pensionare, #SRI pensii speciale, #pensionare pensii speciale, #lege pensii speciale , #Stiri Administratie