Valcea: La Alunu, muntele a ajuns in sosea. Drumul judetean care rece prin localitate a fost inchis

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 19:12
1039 citiri
Valcea: La Alunu, muntele a ajuns in sosea. Drumul judetean care rece prin localitate a fost inchis
Foto: europafm.ro

Drumul judetean care trece prin localitatea valceana Alunu, afectata de la inceputul lunii mai de o alunecare de teren, a fost inchis pe o lungime de aproape trei kilometri, traficul fiind deviat pe "un drum de tarla".

Prefectura Valcea arata, intr-un comunicat de presa, ca din cauza "pericolului iminent de traversare a drumului judetean 605 C de halda de steril si pentru siguranta cetatenilor din localitatea Alunu s-a dispus, incepand de duminica, devierea circulatiei pe o ruta ocolitoare, respectiv un drum de tarla paralel atat cu raul Oltet, cat si cu drumul judetean, pe o lungime de 2,7 kilometri".

In zona au fost amplasate indicatoare rutiere.

Alunecarea de teren din localitatea valceana Alunu, la o halda de steril apartinand unei exploatari miniere din cadrul CET Govora, a fost activata, in urma ploilor abundente de la inceputul lunii mai. Pana acum, sase case aflate in apropierea zonei in care se produce alunecarea de teren au fost demolate, iar 20 de persoane au fost nevoite sa se mute.

Echipajele de interventie au montat in zona doi pinteni care sa stabilizeze terenul, insa alunecarea continua. ...citeste mai departe despre "Valcea: La Alunu, muntele a ajuns in sosea. Drumul judetean care rece prin localitate a fost inchis" pe Ziare.com

#drum national Alunu inchis, #alunecare teren Alunul , #Stiri Administratie