Vasile Ciurchea, fost presedinte CNAS, urmarit penal pentru coruptie: Prejudiciu de 16 milioane de euro

Luni, 23 Mai 2016, ora 13:39
3344 citiri
Vasile Ciurchea, fost presedinte CNAS, urmarit penal pentru coruptie: Prejudiciu de 16 milioane de euro
Foto: B1 TV

Vasile Ciurchea, fost presedinte al Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), este urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu, alaturi de alte 8 persoane, prejudiciul in dosar fiind estimat la peste 16 milioane de euro.

Alaturi de Ciurchea mai sunt urmariti penal fosti vicepresedinti si directori din CNAS, precum si Irinel Popescu, fost presedinte al CNSAS in perioada ianuarie-decembrie 2009.

De asemenea, este urmarita penal si persoana juridica SC HP Romania SRL, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii DNA sustin ca exista date si probe din care reiese ca, in perioada 2007-2009, intre CNAS si HP Romania SRL au fost incheiate mai multe acte aditionale la un contract de informatizare a institutiei, prin care au fost achizitionate servicii suplimentare de asistenta tehnica si instruire online la preturi supraevaluate.

Mai mult, din probele administrate reiese ca actele aditionale au fost incheiate fara sa se aplice o procedura ...citeste mai departe despre "Vasile Ciurchea, fost presedinte CNAS, urmarit penal pentru coruptie: Prejudiciu de 16 milioane de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vasile Ciurchea presedinte CNAS DNA, #DNA CNAS HP Romania dosar , #Stiri Administratie