Virusul Zika a ajuns in Romania: O tanara de 27 de ani este infectata

Marti, 12 Iulie 2016, ora 11:37
933 citiri

Virusul Zika a fost confirmat in Romania, la o tanara de 27 de ani. Femeia a contractat virusul dupa o calatorie in Martinica, o insula franceza in partea estica a Caraibelor.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a declarat marti ca tanara este in prezent internata la Spitalul "Victor Babes", fiind in afara oricarui pericol.

Reprezentantul ministerului a mai spus ca femeia a fost in interes de serviciu in Martinica, timp de aproape o saptamana.

Tanara s-a prezentat la spital la o zi dupa ce s-a intors din insula franceza, pentru ca nu se simtea bine. Medicii au confirmat ca aceasta este infectata cu virusul Zika si i-au facut o serie de recomandari, si anume sa evite sa fie intepata de tantari, sa urmeze tratamentul, sa aiba relatii sexuale protejate cu partenerul sau de viata si sa nu ramana insarcinata in urmatoarele 8 saptamani.

Virusul Zika se poate transmite atat prin intepatura de tantari din specia Aedes - despre care autoritatile ...citeste mai departe despre "Virusul Zika a ajuns in Romania: O tanara de 27 de ani este infectata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#virus Zyka Romania, #Zika Romania confirmat, #Zika femeie infectata Romania , #Stiri Administratie