Vizita lui Donald Trump in Marea Britanie se amana pentru anul viitor

Marti, 11 Iulie 2017, ora 11:47
1043 citiri
Vizita lui Donald Trump in Marea Britanie se amana pentru anul viitor
Foto:Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, ar urma sa efectueze anul viitor o vizita de stat extrem de controversata in Marea Britanie, dupa ce a acceptat din luna ianuarie invitatia reginei Elisabeta a II-a.

Reprezentantii Casa Alba si Downing Street cauta optiuni pentru aceasta vizita, care trebuia sa aiba in luna octombrie 2017, potrivit jurnalistilor BBC.

Donald Trump a acceptat din luna ianurie invitatie reginei Elisabeta a II-a de a efectua o vizita de stat, insa aceasta perspectiva a generat controverse in Marea Britanie.

De asemenea, miliardarul republican s-a aratat reticent cu privire la efectuarea unei vizite de stat, daca va fi intampinat cu proteste la Londra.

Mai multi diplomati britanici au catalogat invitatia drept prematura, dar aceasta nu poate sa fie retrasa dupa ce este inmanata liderului de la Washington.

Presedintele Trump a intrat luna trecuta intr-un razboi al declaratiilor cu primarul Londrei, Sadiq Khan, dupa ce s-a folosit de atentatele din metropola pentru a-si promova propria agenda antiimigrationista si chiar l-a citat gresit intr-un mesaj postat pe Twitter.

In loc sa retraga mesajul initial, miliardarul american l-a catalogat drept patetic pe primarul londonez, care a atras atentia asupra scoaterii declaratiilor sale din context de catre Donald Trump.

In iunie, seful diplomatiei britanice a dat asigurari ca vizita de stat a presedintelui american va avea loc in continuare in Marea Britanie, in ciuda apelurilor lansate pentru anularea vizitei de catre primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, si liderul liberal-democratilor Tim Farron.

Primarul Londrei cere anularea vizitei lui Trump in Marea Britanie, dupa schimbul acid de replici pe tema atentatului terorist ...citeste mai departe despre "Vizita lui Donald Trump in Marea Britanie se amana pentru anul viitor" pe Ziare.com

#Trump intalnire regina Elisabeta, #Donald Trump Marea Britanie , #Stiri Administratie