Vosganian: Exista impresia ca ne negociem linistea politica finantand excesiv SRI

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 17:17
1334 citiri
Vosganian: Exista impresia ca ne negociem linistea politica finantand excesiv SRI
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a comentat joi, dupa ce bugetul SRI pe 2018 a fost majorat cu peste 13%, ca ar trebui "demontata zvonistica" potrivit careia politicienii dau bani in exces Serviciului "ca sa-si negocieze linistea".

Comisiile din Parlament au aprobat joi, fara niciun vot impotriva, un buget de 2,3 miliarde de lei pentru SRI in 2018, o majorare de 13,2% fata de suma alocata anul acesta.

"Exista impresia ca noi exageram cu sustinerea financiara a SRI ca sa obtinem o anumita bunavointa. (...) Ca am vrea sa ne negociem linistea politica finantand excesiv SRI. (...) As vrea sa demontam aceasta zvonistica legata de excesiva finantare a SRI", a spus Vosganian.

Potrivit informatiilor prezentate de reprezentantii SRI in cadrul dezbaterilor, circa 75% din bugetul institutiei din prezent este cheltuit pe plata drepturilor salariale si a pensiilor cadrelor militare trecute in rezerva, iar trendul este de crestere a acestui buget, cu impact semnificativ asupra bugetului institutiei.

Comisiile au aprobat joi, pentru 2018, si bugetele Serviciului de Informatii Externe (SIE, buget - 290,1 milioane lei, majorare - 15,9%), Serviciului de Protectie si Paza (SPP, buget - 195,1 milioane lei, majorare - 19,35%) si Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS, buget - 332,6 milioane lei, majorare - 21,9%).

Ministrul de Finante isi bazeaza cifrele din buget pe vanzarea apei grele si a licentelor 5GOpozitia trage semnalul de alarma: Bugetul pe 2018 nu respecta Constitutia. Vom fi sanctionati de Comisia EuropeanaCat de realist e bugetul pe 2018? Cifrele care contrazic Guvernul ...citeste mai departe despre "Vosganian: Exista impresia ca ne negociem linistea politica finantand excesiv SRI" pe Ziare.com

#Vosganian buget SRI 2018, #crestere buget SRI pensii salarii 2018 , #Stiri Administratie