Vrea sau nu Romania rachete Patriot de la americani? Ambasadorul SUA spera sa se ajunga la o intelegere

Marti, 02 Mai 2017, ora 14:05
1527 citiri
Vrea sau nu Romania rachete Patriot de la americani? Ambasadorul SUA spera sa se ajunga la o intelegere
Foto: Twitter/US Embassy Bucharest

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat marti ca spera ca pana la sfarsitul anului SUA si Romania sa ajunga la intelegere privind achizitionarea de rachete Patriot.

"Speram ca pana la sfarsitul anului 2017 sa ajungem la o intelegere in privinta achizitiei de rachete Patriot de catre Romania. Este o veste buna", a declarat marti Hans Klemm, in cadrul unui eveniment la Biblioteca Nationala.

Patriot este un sistem de aparare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit in cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice si de croaziera.

Luna trecuta seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca, a anuntat ca Romania are in plan achizitionarea de rachete Patriot.

Dupa acest anunt, insa, premierul Sorin Grindeanu si presedintele PSD Liviu Dragnea s-au aratat deranjati de faptul ca nu ministrul Apararii a dat vestea, ci seful SMG.

Apoi a reactionat si ministrul Apararii Gabriel Les. El a declarat, la TVR, ca Patriot este una dintre solutiile pe care autoritatile romane la au in vedere, neexistand o decizie finala in acest sens.

"Patriot este una dintre posibilele solutii pe care le avem in vedere. Este un sistem foarte bun, un sistem incercat in lupta. Si un sistem care, din estimarile noastre actuale, are un pret echilibrat. As vrea sa specific de la bun inceput. Am discutat pana acum si vom discuta de aparare antiaeriana cu niste cerinte operationale care sa raspunda cerintelor categoriilor de forta. Nu avem inca, in acest moment, o decizie luata in acest sens. Toti spcialistii si tehnicienii din cadrul MApN vor fi cei care vor spune ca acest sistem sau alt sistem raspunde cerintelor operationale stabilite de catre categoriile de forta. La momentul in care vom avea o solutie, va promit ca o sa venim si o sa o anuntam public", a afirmat Les.

Romania vrea sa cumpere de la americani rachete Patriot

Ministrul Apararii vrea rachete Patriot, dar decizia nu e inca luata. Ce se intampla cu corvetele si avioanele F16

Grindeanu are o nemultumire legata de rachetele Patriot: Anuntul nu a fost facut de ministrul Apararii

Seful Statului Major al Armatei l-a deranjat pe Dragnea, cand a spus ca vom cumpara rachete Patriot ...citeste mai departe despre "Vrea sau nu Romania rachete Patriot de la americani? Ambasadorul SUA spera sa se ajunga la o intelegere" pe Ziare.com

#Hans Klemm ambasador SUA, #rachete Patriot, #aparare antiaeriana Romania , #Stiri Administratie