Ziua audierilor in dosarul lui Liviu Dragnea. Procesul se apropie cu pasi repezi de final

Luni, 18 Martie 2019, ora 08:49
1240 citiri

Liderul PSD, Liviu Dragnea, si doua dintre directoarele de la Directia de Protectia Copilului din Teleorman, Florea Alesu si Olguta Sefu, ar trebui sa fie audiati astazi de completul de 5 judecatori de la Inalta Curte. Sunt putine sanse ca politicianul sa vina in instanta, din motive medicale.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a decis ca, luni, sa se administreze toate probele din faza de apel: reaudierea a 3 inculpati si a 5 martori. Practic, dosarul in care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare ar putea dura doar cateva termene.

Ziare.com va transmite in format LIVETEXT cele mai importante informatii despre audierile din acest proces.

08:49 - In acelasi timp, astazi, in fata ICCJ, va avea loc un protest "de sustinere a Laurei Codruta Kovesi si a Justitiei Independente".

Manifestatia, intitulata "In Democratie, hotii merg la puscarie", este notificata legal Jandarmeriei, potrivit paginii de Facebook a evenimentului. Pana acum, aproape 200 de persoane si-au anuntat intentia de a participa la protest.

Dragnea, la spital

Liviu Dragnea este internat in spital si cel mai probabil nu vine astazi la Inalta Curte. Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat ca medicii urmeaza sa decida, luni, daca il vor opera pe liderul PSD.

"El ar dori sa nu se ajunga la operatie. Este o dubla hernie si are si o problema la gat. E o chestiune cervicala. Urmeaza ca maine sa primim un raspuns exact. In orice caz, va trebui sa stea la pat in urmatoarele cateva zile obligatoriu", a spus Codrin Stefanescu.

Martorul cheie

Printre martorii citati astazi este si fosta sefa a Resurselor Umane in cadrul DGASPC Teleorman, Jenica Dumitru. Femeia a dat si in faza de fond una dintre declaratiile cheie, care au cantarit in condamnarea liderului PSD.

Jenica Dumitru a explicat ca s-a plans de situatia celor doua secretare PSD sefei sale, Floarea Alesu.

"Mi-a spus ca sa-mi vad de treaba mea si ca domnul presedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, stie de acest lucru. Situatia celor doua o mai discutam in fiecare an, cand faceam organigrama, iar Florea Alesu imi spunea aceleasi lucru, ca nu este treaba mea!", a rememorat Jenica.

Citeste detalii aici: Legea tacerii in Teleormanul lui Dragnea: "Stati in banca voastra!"; "Sa nu spuneti nimic!" ...citeste mai departe despre "Ziua audierilor in dosarul lui Liviu Dragnea. Procesul se apropie cu pasi repezi de final" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea proces, #Liviu Dragnea Inalta Curte, #Liviu Dragnea angajari fictive , #Stiri Administratie