Ziua Marinei: Spectacol nautic la Constanta, la care participa si Iohannis. PSD se asteapta la violente

Miercuri, 15 August 2018, ora 07:55
737 citiri
Ziua Marinei: Spectacol nautic la Constanta, la care participa si Iohannis. PSD se asteapta la violente
Foto: Marina Romana

Mii de persoane sunt asteptate, miercuri, la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei care vor avea loc pe faleza din fata Comandamentului Flotei din Constanta.

Cei prezenti vor putea urmari, in cadrul programului de aproximativ doua ore si jumatate, diverse exercitii militare.

La evenimentul care incepe la ora 10.00 si-au anuntat prezenta presedintele Klaus Iohannis si ministrul Apararii, Mihai Fifor.

Organizatia judeteana PSD Constanta sustine insa ca "nu este exclusa posibilitatea ca la ceremonii sa apara persoane incitatoare la violenta, cu scopul de a adresa injurii nu numai principalului partid de guvernamant, ci si administratiilor centrale reprezentate la festivitati", mai precizand ca "se delimiteaza de orice potentiala atitudine antisociala, de actiuni violente, care nu urmaresc decat destabilizare, cu mentiunea ca social-democratii nu au fost, nu sunt si nu vor fi nicicand adeptii sau promotorii instigarii la violenta, sub nicio forma".

Programul de Ziua Marinei

Conform programului ceremoniilor, dupa intonarea imnului national, discursurile oficialitatilor si o ceremonie religioasa, va incepe spectacolul naval. Oamenii vor putea vedea cu acest prilej nava-scoala Mircea, cele trei remorchere ale Fortelor Navale, iar evenimentul va continua cu lansarea unor scafandri de la bordul unui elicopter si cu o secventa de lupta impotriva aviatiei inamice, executata de toate navele din dispozitivul de pe mare.

Scenariul va continua apoi cu o procedura standard de cautare si de atac a unui submarin inamic, realizata de doua elicoptere Puma Naval, un avion de cercetare P 8 Poseidon (SUA), corveta "Contraamiral Eustatiu Sebastian" si de trei ambarcatiuni rapide. Dupa descoperirea submarinului inamic, acesta va fi atacat din aer si de pe mare.

Un alt moment va fi legat de combaterea migratiei ilegale pe mare, urmand sa fie realizat de nave si ambarcatiuni ale Ministerului Afacerilor Interne si ale Agentiei Romane de Salvare a Vietii pe Mare.

In incheiere, in jurul orei 12.30, toate navele participante vor saluta audienta printr-o parada navala, iar Garda de Onoare si detasamentele de militari din Fortele Navale Romane, impreuna cu militari din Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si din Ucraina, care participa in premiera la sarbatorirea Zilei Marinei Romane, vor defila pe faleza din fata Comandamentului Flotei.

Mobilizare de forte si trafic restrictionat

Aproximativ 250 de jandarmi de la Gruparea Mobila Constanta, i ...citeste mai departe despre "Ziua Marinei: Spectacol nautic la Constanta, la care participa si Iohannis. PSD se asteapta la violente" pe Ziare.com

#Ziua Marinei 2018, #Ziua Marinei Iohannis, #Program Ziua Marinei, #Ziua Marinei festivitati, #Ziua Marinei , #Stiri Administratie