Ziua Z pentru sistemul judiciar. Cade abuzul in serviciu? Scapa sute de acuzati?

Marti, 24 Mai 2016, ora 07:18
3012 citiri
Ziua Z pentru sistemul judiciar. Cade abuzul in serviciu? Scapa sute de acuzati?
Foto: Arhiva Ziare.com

CCR urmeaza sa ia astazi o decizie esentiala pentru sistemul judiciar din Romania.

Pe masa judecatorilor se afla exceptiile formulate de mai multi inculpati impotriva infractiunii de abuz in serviciu, atat cea reglementata de Codul Penal, cat si de Legea 78/2000 privind combaterea faptelor de coruptie.

Articolul 297 din Codul Penal incrimineaza abuzul in serviciu ca fiind: "Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani".

Art 13 indice 2 al Legii 78 reglementeaza "Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un ...citeste mai departe despre "Ziua Z pentru sistemul judiciar. Cade abuzul in serviciu? Scapa sute de acuzati?" pe Ziare.com

#abuz in serviciu DNA CCR , #Stiri Administratie