Nastase scapa de executare silita cu 760.000 de euro

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 11:39
1440 citiri
Nastase scapa de executare silita cu 760.000 de euro

Adrian Nastase nu va mai fi supus procedurii de executare silita, dupa ce a anuntat prin avocatul sau ca va plati 760.000 de euro catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) pentru prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii.

Ion Cazacu, avocatul fostului premier, sustine ca aceasta suma reprezinta partea din prejudiciu ce ar trebui achitata de Nastase in solidar cu ceilalti cinci inculpati din dosar, transmite Mediafax.

Notificarea privind plata a fost trimisa joi catre ISC, urmand ca in cateva zile creditorul sa indice contul in care sa fie virati banii, a precizat avocatul lui Cazacu.

Judecatoria Sectorului 1 a admis, la 1 februarie, cererea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) de incuviintare a executarii silite a lui Adrian Nastase cu peste 3,3 milioane de lei din prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii, decizia neputand fi contestata.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii este de aproximativ 6,4 milioane lei (peste 1,4 milioane de euro).

Din aceasta suma, Adrian Nastase, in solidar cu Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Marian Ioana si Bogdan Popovici, Cristian Mihail Vasile si societatile Arond SRL si Eurografica SRL, a fost obligat de catre instanta suprema la plata a peste 3,3 milioane de lei despagubiri catre ISC. Restul sumei calculate drept prejudiciu este in sarcina inculpatilor Jianu, Gasparovici, sotii Popovici si Vasile.

Diana Gasparovici, care a primit cinci ani de inchisoare cu executare, este singurul condamnat din dosar care nu se afla in inchisoare, ea nefiind gasita de Politie.

#Nastase prejudiciu Trofeul Calitatii, #plata Nastase Trofeul Calitatii, #executare silita Adrian Nastase , #Avere