Adrian Nastase ar putea iesi din inchisoare in ianuarie

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 19:33
1818 citiri
Adrian Nastase ar putea iesi din inchisoare in ianuarie

Fostul premier, Adrian Nastase, ar putea iesi mai repede din inchisoare, mai exact in luna ianuarie 2013, spun avocatii sai, care vor sa ii scurteze pedeapsa pentru buna purtare si pentru faptul ca ii invata pe ceilalti detinuti sa se poarte frumos.

Potrivit avocatului Ion Cazacu Nastase a desfasurat activitati intelectuale in penitenciar si nu a creat probleme, adaugand ca daca toate lucrurile decurg normal, Nastase ar putea fi liber, conform procedurilor, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013.

Intrebat daca Adrian Nastase va solicita sa beneficieze de cele 24 de ore permise de lege pentru a putea fi alaturi de familie in perioada sarbatorilor de iarna, avocatul a spus ca fostul premier nu va cere acest lucru si va ramane in penitenciar, urmand sa fie vizitat de familie.

"Adrian Nastase nu va cere sa fie lasat sa petreaca sarbatorile alaturi de familie", a precizat avocatul Ion Cazacu, potrivit Pro Tv.

Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata in acest dosar in ianuarie 2009, el fiind acuzat atunci de folosirea influentei sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

#Adrian Nastase inchisoare, #Nastase arestat, #Nastase condamnare , #Prim ministru