Adrian Nastase ajunge din nou in fata instantei supreme, in dosarul Zambaccian

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 09:21
1802 citiri
Adrian Nastase ajunge din nou in fata instantei supreme, in dosarul Zambaccian

Fostul premier Adrian Nastase ar urma sa fie prezent, luni, in fata Completului de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la recursul in dosarul Zambaccian, dupa mai bine de trei luni de la ultimul termen al procesului.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme ar trebui sa-i audieze, la termenul de luni, pe sotii Adrian si Dana Nastase, Irina Jianu si pe martorii Cristina Popa si Ioan Paun.

Magistratii care judeca recursurile din dosarul Zambaccian au decis, in 3 iunie, amanarea dosarului pentru toamna, ulterior vacantei judecatoresti, dupa ce au stabilit ce probe vor fi discutate la termenul urmator.

Astfel, instanta a admis atunci depunerea mai multor inscrisuri privind constructia imobilului din Zambaccian, facturi pentru bunuri provenite din China, o hotarare judecatoreasca, dar si alte inscrisuri.

Totodata, instanta a luat act de faptul ca sotii Adrian si Dana Nastase, precum si fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) Irina Paula Jianu, doresc sa dea declaratii amanuntite in faza recursului. Judecatorii au admis, de asemenea, la 3 iunie, reaudierea martorei Smaranda Corbeanu, in legatura cu fapta de santaj.

Instanta a mai dispus, din oficiu, reaudierea martorei Cristina Popa si a fostului consul al Romaniei in China Ioan Paun, aratand ca se impune acest lucru la recurs.

Tot la termenul din 3 iunie, judecatorii au respins doua solicitari ale avocatilor de emitere a unor adrese catre guvern si Ministerul Afacerilor Externe, in vederea solicitarii unor stenograme ale unor sedinte. Instanta suprema a respins si cererea avocatilor lui Adrian Nastase de recuzare a judecatoarei Ioana Bogdan din completul de cinci magistrati care judeca recursurile.

La 30 martie 2012, in acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, fiind achitat pentru luare de mita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosar Zambaccian Adrian Nastase, #termen judecata Adrian Nastase, #condamnare Nastase Zambaccian, #recurs Nastase Zambaccian , #stiri Adrian Nastase