Adrian Nastase: Criza adevarata va incepe in Romania de la 1 ianuarie 2010

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 16:31
1910 citiri
Adrian Nastase: Criza adevarata va incepe in Romania de la 1 ianuarie 2010

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat, vineri, ca "adevarata criza" va incepe, in Romania, la 1 ianuarie 2010, pana atunci autoritatile incercand "mentinerea unei situatii cat de cat convenabile pana la alegerile prezidentiale", transmite corespondentul Mediafax.

"In fiecare zi se intampla lucruri grave in Romania si lucrul acesta probabil ca nu-l privim cu suficienta atentie. Practic, in opinia mea, criza adevarata in Romania o sa inceapa de la 1 ianuarie 2010. Deocamdata, se peticesc diverse lucruri, se incearca mentinerea unei situatii cat de cat convenabile pana la alegerile prezidentiale", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Adrian Nastase.

Liderul PSD a citat dintr-un raport al Bancii Mondiale, in care se arata ca Romania este singura tara din zece state examinate din UE care a adoptat o singura masura anticriza din cele noua necesare.

"Este evident ca responsabilii pentru masuri anticriza nu au fost preocupati de solutii serioase, ci mai ales de chestiunile campaniei electorale", a mentionat Nastase.

Potrivit acestuia, o parte din vina ii apartine presedintelui Traian Basescu, care are "o problema, si-a cautat adversari, nu parteneri, nu e capabil sa organizeze o echipa, nu intelege coabitarea politica" si ar trebui sa achite "nota de plata".

"In permanenta, Traian Basescu si-a cautat adversari, in loc sa-si caute parteneri. Cred ca aici este, de fapt, defectul lui Traian Basescu. El are o problema pe care nu stiu cine poate sa o mai rezolve la varsta asta, dar in mod categoric nu este capabil de a organiza o echipa, de a intelege ce inseamna coabitare politica. Nu e in stare sa coabiteze cu Guvernul, cu partidele, cu membrii sai de partid, cu Parlamentul. Basescu trebuie sa plateasca nota de plata", a spus Nastase.

#adrian, #nastase, #criza, #campania, #electorala , #stiri Adrian Nastase