Adrian Nastase: Intalnirea FMI cu Opozitia era necesara

Marti, 10 Mai 2011, ora 14:57
1535 citiri
Adrian Nastase: Intalnirea FMI cu Opozitia era necesara

O intalnire a FMI cu reprezentantii opozitiei ar fi fost necesara, sustine liderul PSD, Adrian Nastase, care adauga ca nu a avut cunostiinta de faptul ca seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks a vrut sa se intalneasca cu reprezentantii opozitiei, transmite NewsIn.

Vezi "documentul secret al FMI" publicat de Adrian Nastase

"N-am ?tiut ca Jeffrey Franks a vrut sa se intalneaca cu noi, eu de fiecare data am subliniat necesitatea de a ne intalni cu dansii. Nici acum nu stiu, n-am verificat la partid, daca a existat o astfel de oferta.

Pe de alta parte, Jeffrey Franks are discutiile sale cu Guvernul, pregatesc aceste documente, iar noi ne intalnim ca sa facem discutii de salon despre cum merge economia si evolueaza criza mondiala", a comentat social-democratul Adrian Nastase.

El a reiterat ca, de fiecare data cand a avut ocazia sa se pronunte in legatura cu asfel de intalniri, a sugerat ca ele sa aiba loc, aratand ca, in continuare crede ca este important ca ele sa aiba loc.

"Dar (sa aiba loc- n.r.) prin tratarea noastra cu seriozitate ca partener, noi vom conduce Romania in scurt timp ?i trebuie sa fim la curent cu aceste angajamente care se negociaza ?i care vizeaza anul 2012, 2013. Vor fi varfuri de sarcina pentru plata datoriei externe intr-o perioada destul de scurta.

Toate aceste lucruri necesita o participare a noastra, o participare inteligenta, responsabila, moderata", a mai spus Nastase.

Liderul PSD Adrian Nastase a publicat pe blog documentul "secret" al FMI din cauza caruia a fost criticat de Basescu, presedintele spunand luni seara despre insinuarile fostului premier ca sunt o propaganda de tip "bolsevic".

Nastase spune ca "documentul a fost trimis guvernului roman pentru ca guvernul roman sa si-l insuseasca si sa-l trimita apoi, oficial, la Washington" si ca a suferit unele modificari in urma negocierilor din ultimile zile. El sustine ca din draftul scrisorii de intentie catre FMI pe care l-a prezentat marti rezulta ca "guvernarea e realizata mai curand de FMI decat de echipa care se ocupa de alegerile din PDL" si a aratat ca a facut public acest document pentru ca romanii trebuie sa stie ce li se pregateste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#adrian nastase, #delegatie fmi, #intalnire fmi, #jeffrey franks, #reprezentanti opozitie , #stiri Adrian Nastase